Femeia care a evadat ca să își vadă copiii. A scăpat de acuzația de furt, dar va fi judecată pentru evadare

0
Publicat:

Tânăra care fusese reținută de polițiști dintr-un magazin din apropierea casei sale a scăpat de acuzația care îi adusese arestarea, însă acum trebuie să răspundă pentru că a fugit din arestul IPJ Bacău.

Tânăra a plecat din arestul IPJ Bacău chiar sub ochii polițiștilor FOTO IPJ Bacău
Tânăra a plecat din arestul IPJ Bacău chiar sub ochii polițiștilor FOTO IPJ Bacău

Răsturnare de situație în cazul femeii de 38 de ani din Piatra-Neamț, care a pus pe jar polițiștii din Neamț și Bacău. Pe numele său fusese emis un mandat de arestare internațional de către autoritățile din Italia, unde era anchetată pentru furt.

Între timp, mandatul de arestare a fost revocat pentru că acuzația de furt a fost retrasă, dar tânăra va fi judecată acum pentru evadare.

Reamintim că, pe 4 noiembrie 2021, în timp ce polițiștii completau actele pentru înregistrarea acesteia în arestul IPJ Bacău, femeia a evadat. A fost prinsă dupa câteva ore de căutări și reîncarcerată.  

Tânăra și-a motivat atunci gestul prin faptul că fusese reținută de poliţişti dintr-un magazin din apropierea locuinţei sale din Piatra Neamţ, iar în casă rămăseseră singuri patru copii cu vârste între 6 şi 14 ani.

Femeia a relatat atunci că oamenii legii nu i-au ascultat rugămintea de-a vorbi cu rudele pentru a lăsa în siguranță copiii la ei, urmând ca apoi să fie dusă în arestul Poliției din Bacău.

Tânăra este judecată în prezent pentru evadare, procesul fiind în derulare pe rolul Judecătoriei Bacău.

Interlop „scăpat“ pe geamul de la baie

Un interlop i-a umilit pe polițiștii din Galați, reușind o evadare spectaculoasă pe geamul de la baie al arestului Poliției. Evadarea lui Stănică Busuioc (41 de ani) din sediul Poliţiei a avut loc joi, 10 ianuarie 2019.  După ce a aflat că urmează să fie reţinut şi extrădat în Austria, bărbatul a cerut voie să se ducă la toaletă, iar după ce s-a văzut acolo, a fugit pe geamul de la baie.

Autorităţile judiciare din Austria îl acuză că a comis mai multe spargeri de bancomate şi de maşini.

După evadarea cu bucluc, care a arătat cât de aproximativă este paza persoanelor reţinute, Busuioc a fost recapturat de poliţişti o zi mai târziu, într-un sat din Brăila, după ce - la fel de ciudat şi de controversat ca şi în cazul evadării lejere chiar de sub nasul celor care-l păzeau - a reuşit să treacă fără probleme de filtrele instituite la ieşirile din judeţul Galaţi.

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite