Crime în familie. Un bărbat și-a omorât fratele care ieșise din pușcărie. Acesta fusese condamnat pentru uciderea mamei

0
Publicat:

Un bărbat din Bacău a fost condamnat pentru uciderea fratelui său. Acesta fusese închis 17 ani pentru că își omorâse mama. Bărbatul a jurat că va răzbuna moartea femeii.

Cei doi frați locuiau în aceeași casă FOTO arhivă Adevărul
Cei doi frați locuiau în aceeași casă FOTO arhivă Adevărul

Tribunalul Bacău l-a condamnat în 13 ianuarie 2023, pe un bărbat de 47 de ani, la 15 ani de închisoare pentru omor sub forma violenței în familie. Decizia instanței nu este definitivă.

Crima comisă de individ a șocat comunitatea dintr-un sat din Bacău unde victima și criminalul locuiau. Totul a pornit în anul 2000, când victima și-a ucis mama și a fost condamnat la 17 ani ani de închisoare pentru omor.

Bărbatul și fratele său locuiau în aceeași casă, iar acesta din urmă nu s-a împăcat deloc cu ceea ce făcuse fratele său. După ce consumau alcool, între cei doi izbucneau mereu altercații, care se încheiau cu acte de violență asupra bărbatului care își omorâse mama. Agresorul profita și de faptul că acesta avea probleme locomotorii și se deplasa cu ajutorul unor cârje din lemn.

Acesta îi reproșa permanent fratelui său că a ucis-o pe mama lor și îl amenința constant cu moartea. La proces, mai mulți consăteni au depus mărturie în acest sens. Pe 19.12.2021, după 23 de ani de premeditare, bărbatul și-a pus planul în aplicare.

Nu a recunoscut nimic

În urma unui alt conflict izbucnit între aceștia, agresorul i-a aplicat fratelui său lovituri repetate cu pumnii, picioarele şi cu una dintre cârjele din lemn utilizate de aceasta din urmă, în zona capului şi a corpului. La scurt timp, victima a murit în urma traumatismelor suferite.

Atât în fața polițiștilor, dar și a instanței, agresorul a negat comiterea crimei. În ciuda avalanței de dovezi, bărbatul a susținut că era plecat de acasă în acea zi ca să taie lemne la un vecin. Dincolo de mărturiile din dosar, pe hainele acestuia au fost identificate pete de sânge care aparține fratelui său.

„Declarațiile inculpatului sunt apreciate de instanţă ca fiind nesincere având în vedere faptul că, fie contrazic aspecte evidente, cum ar fi împrejurarea că pe hainele sale nu exista sânge, potrivit declarației date în fața instanței la data de 14.07.2022, contrar celor constatate prin raportul de expertiză genetică judiciară efectuat în cauză.

Nu se coroborează cu restul probelor administrate în cauză, cum ar fi împrejurarea că, în momentul în care s-a întors acasă, acesta l-ar fi găsit pe fratele său jos, pe podea, contrar celor declarate de martorul …, dar şi celor consemnate cu ocazia efectuării cercetării la fața locului”, a concluzionat instanța de judecată.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite