Două eleve s-au bătut pentru un băiat la Bacău. Una din fete a fost rănită grav și a ajuns la spital

0
Publicat:

Două eleve de la Școala Gimnazială „Mihai Drăgan” Bacău s-au luat la bătaie pe holul școlii, mărul discordiei fiind un băiat pe care amândouă îl plăceau. Una dintre ele a suferit răni serioase și a fost spitalizată.

Elevele s-au bătut pe holul școlii FOTO arhivă Adevărul
Elevele s-au bătut pe holul școlii FOTO arhivă Adevărul

Un incident grav a avut loc zilele trecute la Școala Gimnazială „Mihai Drăgan” din Bacău. Două eleve, de clasa a VI-a, respectiv a VII-a, au început să se bată pe holul școlii. În loc să le despartă, o parte din colegii acestora au început să strige: „Dă-i mai tare!”.

În cele din urmă, profesorii au intervenit și le-au despărțit pe cele două fete. Din primele verificări a reieșit că altercația dintre cele două eleve a pornit de la un băiat. Una dintre eleve a fost rănită destul de grav în urma loviturilor primite și a fost transportată la Spitalul de Urgență din Bacău pentru îngrijiri medicale.

Inspectoratul Școlar Județean Bacău a fost informat joi, 12 ianuarie, despre conflictul dintre cele 2 eleve de la Școala Gimnazială „Mihai Drăgan” Bacău, urmare a unui conflict extern, a declarat profesorul Anca Egarmin, inspector general școlar al județului Bacău.

Elevele de clasa a VI-a, respectiv a VII-a, se aflau în evidența consilierului școlar, din cauza interacțiunilor de tip bullying. Imediat după incident conducerea școlii a discutat cu părinții și cu un reprezentant al IPJ Bacău de la Biroul Siguranță Școlară.

„Analiza contextelor care au generat incidentul se realizează actualmente de către Comisia pentru prevenirea și eliminarea violenței din unitatea de învățământ. Astăzi, eleva de clasa a VI-a nu s-a prezentat la școală, părinții acesteia anunțând ca are scutire medicală 2 zile după vizita la medic”, a mai adăugat inspectorul școlar general.

Inspectoratul Școlar monitorizează situația, fiind în legătură permanentă cu directorul și consilierul școlar al unității de învățământ.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite