Adolescentul care a lovit o polițistă cu piciorul în față a fost arestat. Plasarea lui în arest la domiciliu a stârnit proteste VIDEO

0
Publicat:

Tribunalul Bacău a admis contestația procurorilor și l-a trimis după gratii pentru următoarele 30 de zile pe băiatul de 16 ani care a agresat o polițistă și a fugit apoi ca să nu fie reținut.

Momentul în care băiatul de 16 ani fugit de la locul faptei FOTO captură video
Momentul în care băiatul de 16 ani fugit de la locul faptei FOTO captură video

Judecătorii Tribunalului Bacău au emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe  numele tânărului de 16 ani care lovise cu piciorul în față o polițistă aflată în misiune.

Inițial, Judecătoria Onești îl plasase pe adolescent în arest la domiciliu, fapt care a stârnit o serie de proteste atât în mediul online, cât și din partea Europol, sindicatul polițiștilor.

 „La data de 18 ianuarie, în urma contestației formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Onești, în cauza privind infracțiunea de ultraj din data de 13 ianuarie, de pe raza localității, instanța de judecată a emis mandat de arestare preventivă pe numele minorului, de 16 ani, pentru o perioadă de 30 de zile. Tânărul a fost introdus în arestul IPJ Bacău”, au precizat reprezentanții IPJ Bacău.

Incidentul a avut în centrul orașului Onești, la scurt timp după ce un bărbat a sunat la 112 ca să reclame că o persoană recalcitrantă, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, și a cerut intervenția poliției.

Polițiștii au ajuns rapid la fața locului și l-au imobilizat pe bărbatul care devenise agresiv. În jurul acestuia erau mai multe persoane, iar după ce bărbatul a fost încătușat și băgat în autospeciala de poliție, fiul acestuia, în vârstă de 16 ani, a lovit-o cu piciorul în față pe polițista aflată în misiune.

Momentul a fost surprins de o cameră de supraveghere din zonă. Pe imagini se observă cum adolescentul o lovește pe polițistă și o ia la fugă, fiind urmărit de mai mulți polițiști.

„Vineri seara, în jurul orei 18.00, în timp ce se afla pe bulevardul Oituz, din municipiul Onești, minorul în vârstă de 16 ani a lovit-o cu piciorul în bărbie pe polițista de la Biroul Ordine Publică, aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu, fiind îmbrăcată în uniformă și purtând toate însemnele distinctive ale autorității de stat, cauzându-i acesteia leziuni care necesită pentru vindecare un număr de 6-7 zile de îngrijiri medicale”, au stabilit procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite