Aeroportul din Bacău devine societate pe acțiuni. Directorul a demisionat în urma unui audit

0
Publicat:

Conducerea Consiliului Județean Bacău va reorganiza regia autonomă în societate pe acțiuni pentru a instala un management profesionist. În aeroportul din Bacău au fost investiți 75 de milioane de euro din fonduri europene.

Aeroportul din Bacău va deveni societate pe acțiuni FOTO Mircea Merticariu
Aeroportul din Bacău va deveni societate pe acțiuni FOTO Mircea Merticariu

Directorul aeroportului din Bacău, Oana Chelaru, a demisionat. Aceasta va rămâne în funcție încă 30 de zile, după care Consiliul Județean (CJ) Bacău va instala un director interimar, care se va ocupa de tranziția aeroportului din Bacău de la regie autonomă la societate pe acțiuni.

Demisia Oanei Chelaru a venit în urma unui audit extern independent efectuat la aeroport în 2022. Traficul de pasageri pe aeroportul din Bacău a fost anul trecut de 556.227 de pasageri, în creștere față de anii anteriori, dar trebuie ținut cont de faptul că perioada amintită a fost marcată de restricțiile de deplasare impuse de pandemie.

„Este o schimbare de paradigmă importantă și necesară, impusă atât de concluziile auditului instituțional menționat, dar și de rigorile pieței aviatice, lovite în ultimii doi ani de consecințele negative ale pandemiei. Reorganizarea regiei în societate pe acțiuni va fi o procedură transparentă și va avea în vedere deschiderea acționariatului către mediul de afaceri local (și nu numai!), precum și cooptarea unor parteneri serioși care să facă din aeroport ceea ce el trebuie să fie la nivel regional”, explică Valentin Ivancea, președintele CJ Bacău.

Transformarea în societate pe acțiuni va conduce la instalarea unui management profesionist, al cărui mandat va fi bazat pe principii de eficiență și profitabilitate, cu obiective clare și măsurabile, precum și cu o raportare periodică – de altfel cerută de lege – către acționari.

„Condițiile de piață, precum și contextul general actual, arată că modelul regiei aeroportuare și-a epuizat posibilitățile de a contribui la evoluția pozitivă a aeroportului din Bacău, iar o societate pe acțiuni reprezintă un vehicul care poate asigura – mult mai eficient – dezvoltarea acestui obiectiv în anii ce vor veni”, a mai adăugat Valentin Ivancea.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite