Copil băgat într-o cuşcă metalică de colegii de clasă de la o școală din Bacău. Elevii sunt anchetați penal

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil în vârstă de 12 ani a fost închis într-o cuşcă de către mai mulţi colegi și filmat. Imaginile au fost făcute publice de către tatăl băiatului agresat, care reclamă lipsa de implicare a Poliţiei și Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Copilul a fost umilit și lipsit de libertate de către proprii colegi FOTO captură video
Copilul a fost umilit și lipsit de libertate de către proprii colegi FOTO captură video

Din imagini se vede cum un copil este închis într-o cuşcă metalică , iar un alt copil îl ironizează: „Ia uite, căţelul de cuşcă, turbalin!”, în timp ce băiatul închis cere să fie scos de acolo. Imaginile au fost filmate pe 9 aprilie 2022. 

Tatăl copilului, care şi-a dat acordul ca imaginile să fie făcute publice, nu îşi doreşte ca astfel de fapte să nu se mai repete, a declarat că imaginile au fost filmate la Liceul Tehnologic din localitatea Parincea. 

Bărbatul susţine că la conducerea şcolii se mai află un alt film, realizat în aceeaşi zi, în care se vede cum băiatul este bătut cu beţe băgate prin gard, în timp ce agresorii strigă la el:„ câine rău!”. 

 „Mai este un filmuleţ pe care eu l-am văzut la fostul director, pe care nici fostul director, nici doamna directoare care este acum (în funcţie – n.r.) nu au vrut să îl dea. Îl filmuleţul respectiv se vede cum copilul băgat în cuşcă plângea şi striga «Tata, vino şi ajută-mă!», «Vă spun lui tata».

Şi în jurul cuştii erau mai mulţi copii, dar ăştia patru erau cu beţele, îl băteau şi spuneau «Câine rău». Conducerea şcolii are filmuleţele. Nu au vrut să ni le dea”, a declarat tatăl copilului agresat.

Lovire și lipsire de libertate

Reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău spun că trei copii care la data faptelor aveau vârste între 14 şi 16 ani sunt cercetaţi pentru lovire sau alte violenţe şi lipsire de libertate. Cazul este cercetat sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.

Tatăl copilului susţine că sunt patru copii care i-au agresat fiul, spunând că nu îşi explică de ce doar trei sunt cercetaţi. 

„Sunt patru copii: doi fraţi şi încă doi. Copilul meu stătea pe bancă, l-au prins din spate, l-au luat, l-au bătut”, a mai spus tatăl băiatului. 

Acesta a subliniat că şi-a propus să facă plângere penală pe numele inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, Ana-Maria Egarmin, pe care o acuză de lipsă de implicare.

Agresat și de alți colegi

Conducerea Inspectoratului Şcolar Bacău spune că au făcut tot ce ținea de instituție pentru tragerea la răspundere a elevilor implicați în agresarea colegului lor.

„ISJ Bacău şi unitatea de învăţământ nu au muşamalizat incidentul din aprilie 2022,  ba din contra, la momentul în cauză, în scopul lămuririi contextului reclamat, au conlucrat, anunţând chiar instituţiile competente pentru a interveni, mai ales că evenimentul s-a petrecut în curtea primăriei, nu în perimetrul şcolii!!!, lucru confirmat de cercetările agenţilor de poliţie şi înregistrat în documentele întocmite de aceştia sau de reprezentanţii şcolii.

Mai mult, părinţii elevilor implicaţi au fost înştiinţaţi de incident şi că este în lucru un dosar penal, fapt dovedit prin semnarea  de luare la cunoştinţă de către mama copilului agresat. ISJ Bacău şi unitatea de învăţământ nu efectuează anchete sau cercetări penale!”, au precizat reprezentanții ISJ Bacău.

Tatăl copilului agresat este nemulţumit de modul în care autorităţile se ocupă de soluționarea cazului şi prevenirea altor situaţii de acest gen, mai ales că şi după incidentul din aprilie 2022 fiul lui a mai fost agresat în apropierea şcolii de alţi colegi. 

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite