Suspiciuni de violență și răpire a unui elev din Bacău. Inspectoratul Școlar neagă mușamalizarea cazului

0
Publicat:

Pe  Facebook a fost postată o poză cu un elev tăiat pe față, despre care se afirmă că ar fi fost bătut de colegi, aruncat într-un tomberon și privat de libertate. Inspectoratul Școlar Bacău a declanșat o anchetă.

Imaginea cu elevul ce pare tăiat pe față FOTO Facebook
Imaginea cu elevul ce pare tăiat pe față FOTO Facebook

O postare a unui băcăuan pe Facebook a stârnit un val de proteste și comentarii online. Printr-un mesaj, persoana care a făcut postarea vorbește despre un elev de la Liceul Tehnologic Parincea care ar fi fost agresat de colegi, iar atașată este poza unui copil ce pare a fi tăiat pe față.

Ulterior, a fost transmis un mesaj de către o altă persoană, în care se afirmă că „asemenea scene au loc săptămânal. Acest copil si alții sunt agresați sistematic de elevi mai mari. Nu este prima dată! Directorul știe, profesorii știu. Nimeni nu face nimic.”

Mesajul care însoțește poza postată pe Facebook cu elevul rănit FOTO facebook
Mesajul care însoțește poza postată pe Facebook cu elevul rănit FOTO facebook

De amintit este și că pe telefonul de serviciu al unui consilier din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bacău, sâmbătă, 4 februarie, la ora 21.10, a intrat un link care prezenta fața lovită a unui copil și sesizarea unui tratament agresiv la adresa acestuia.

În aceeași seară, imediat după ce a fost informat, inspectorul școlar general i-a contactat atât pe director, cât şi pe directoarea adjunctă de la Liceul Tehnologic Parincea pentru a lămuri aspectele semnalate.

Versiunea școlii: elevul ar fi fost lovit cu un bulgăre

Conducerea școlii a precizat că știe despre acest incident și că elevul a fost lovit de bulgărele aruncat de un coleg atunci când așteptau microbuzul școlar pentru a fi transportați spre casă, după ce terminaseră orele.

Luni, 6 februarie, inspectorul teritorial se va deplasa la Liceul Tehnologic Parincea pentru cercetări amănunțite, la fața locului, astfel încât toate aspectele sesizate să fie pe deplin lămurite.

„Respingem ferm informațiile tendențioase că IŞJ ar fi ascuns această sesizare sau ar fi muşamalizat cazul, neimplicându-se în elucidarea concretă a împrejurărilor în care s-a produs posibilul incident reclamat. Conducerea IŞJ Bacău a început verificarea promptă a celor semnalate, la fața locului (în teren), nicidecum nu a ascuns această situație”, a declarat profesorul Ana Egarmin, șefa Inspectoratului Școlar Județean Bacău.

Acuzații de mușamalizare. ISJ Bacău neagă și amenință cu instanța

Pornind de la relatarea inițială de pe Facebook, pe alte pagini ale rețelei de socializare, o altă persoană a făcut acuzații grave, spunând  că, de fapt, elevul ar fi fost bătut de colegi, aruncat într-un tomberon de gunoi, privat de libertate si tăiat pe față.

De asemenea, se afirmă și că părinții au anunțat Inspectoratul Școlar, dar cazul ar fi fost mușamalizat.

Respingem ferm informațiile tendențioase că IŞJ ar fi ascuns această sesizare sau ar fi muşamalizat cazul, neimplicându-se în elucidarea concretă a împrejurărilor în care s-a produs posibilul incident reclamat. 

Conducerea IŞJ Bacău a început verificarea promptă a celor semnalate, la fața locului (în teren), nicidecum nu a ascuns această situație. 

În încheiere, conducerea IŞJ Bacău își rezervă dreptul de a acționa pe căile legale disponibile împotriva celui care promovează „fake-news”-uri cu scopul vădit de a denigra instituția și școlile din județul Bacău, falsuri pe care va trebui să le susțină şi argumenteze în fata instanței de judecată”, susține inspectorul școlar general.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite