Reacție după reținerea elevului bătăuș de la Bacău: „Înclinație naturală spre agresarea semenilor neajutorați”

0
Publicat:

Prefectul de Bacău spune că reținerea pentru 24 de ore a elevului de la liceul „Mangeron” este un gest de normalitate. Prefectura va încheia un parteneriat cu Poliția și Inspectoratul Școlar pentru combaterea violenței în școli.

Elevul bătăuș a fost reținut pentru 24 de ore FOTO arhivă Adevărul
Elevul bătăuș a fost reținut pentru 24 de ore FOTO arhivă Adevărul

Lucian Bogdănel, prefectul județului Bacău, a reacționat după cazul revoltător de la Liceul  Tehnologic „Mangeron” din Bacău, unde doi elevi cu cerințe educaționale speciale au fost loviți și băgați cu capul în toaletă de un coleg de clasă, iar unul dintre ei a fost obligat de agresor să îi sărute mâna și să meargă în genunchi până la clasă.

Incidentele au fost filmate de colegii elevilor agresați și umiliți, care nu au făcut nimic ca să îi ajute.

„Violența este inacceptabilă, iar violența în școli este cu atât mai condamnabilă și intolerabilă! Am fost în legătură permanentă atât cu conducerea IPJ Bacău, cât și a IȘJ Bacău, urmărind îndeaproape mersul anchetei în „cazul Mangeron”, liceu unde un elev a agresat colegi cu cerințe educaționale speciale”, spune reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Lucian Bogdănel consideră că reținerea elevului bătăuș este firească după cele întâmplate și avertizează că adolescentul ar putea recidiva dacă nu se iau măsuri.

Prefectul Lucian Bogdănel FOTO arhiva personală
Prefectul Lucian Bogdănel FOTO arhiva personală

„Reținerea agresorului, măsura promptă și corectă pentru care a insistat IPJ Bacău, este un gest de normalitate pe care îl susțin fără echivoc! Un prim pas pe linia eradicării acestui tip de comportament deviant. Atrag, însă, atenția tuturor instituțiilor cu responsabilități că ne aflăm în fața unui caz cu un trecut al violenței în școală – tânărul respectiv nu este la primul gest necugetat de acest fel. Ba, dimpotrivă, pare să manifeste o înclinație naturală spre umilirea și agresarea semenilor neajutorați”, este apelul prefectului de Bacău.

„Părinții trebuie să fie parte în acest demers”

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a demarat procedura pentru încheierea unui parteneriat între Prefectură, Poliție și Inspectoratul Școlar Județean Bacău pentru reducerea fenomenului violenței în școli.

„Cazul de la liceul „Mangeron” trebuie să fie mai mult decât un semnal de alarmă, pentru că nu este singurul. E doar unul dintre cele care au ieșit la suprafață, expus în rețelele de socializare. Voi propune, în cel mai scurt timp, încheierea unui parteneriat între Instituția Prefectului, IPJ și IȘJ care va conține măsuri și acțiuni concrete pe linia combaterii violenței în școală și a fenomenului - cel puțin la fel de îngrijorător - de bullying”, spune Lucian Bogdănel.

Prefectul crede că și părinții au un rol important în acest proces și face apel la aceștia să se implice în combaterea violenței școlare.

„Părinții trebuie să fie parte în acest demers şi să conștientizeze rolul și responsabilitatea ce le revin în efortul nostru conjugat împotriva violenței școlare! Trebuie să strângem rândurile şi să facem front comun pentru că şcoala nu poate fi lăsată să se descurce de una singură în fața unor asemenea acte de violență!”, încheie Lucian Bogdănel.

Bacău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri