Incendiu devastator în pădurea de la Slănic Moldova. Pompierii s-au luptat mai bine de o zi ca să stingă flăcările

0
Publicat:

Zeci de pompieri au intervenit cu mai multe autospeciale cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit în pădurea  de la Slănic Moldova, judeţul Bacău.

Incendiul a fost lichidat după mai bine de o zi de luptă cu flăcările FOTO ISU Bacău
Incendiul a fost lichidat după mai bine de o zi de luptă cu flăcările FOTO ISU Bacău

Incendiul a fost anunţat, sâmbătă seară, printr-un apel la 112. În pădurea de la Slănic Moldova s-au deplasat două autospeciale de stingere si o autospecială de primă intervenţie şi comandă, încadrate cu 15 pompieri militari.

De asemenea, în teren s-au deplasat şi 10 lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi doi lucrători ai Ocolului Silvic Târgu Ocna. La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 6 hectare, la nivelul litierei şi al cioatelor.

Intervenţia a fost dificilă, întrucât terenul este unul greu accesibil, iar condiţiile meteorologice (vântul puternic) au favorizat extinderea flăcărilor.

În jurul orei 00,30, incendiul a fost localizat. Pe parcursul nopţii au rămas în supraveghere echipe mixte de pompieri şi lucrători SVSU.  

„Acţiunea de stingere s-a reluat în această dimineaţă, când a avut loc schimbul de efective. În aceste momente, la locul indicat acţionează 25 de pompieri militari şi un voluntar ce încadrează următoarele mijloace: trei autospeciale de stingere, un UTV şi trei autospeciale de primă intervenţie şi comandă.

Pompierii vor rămâne în zonă pentru a preveni reizbucnirea incendiului FOTO ISU Bacău
Pompierii vor rămâne în zonă pentru a preveni reizbucnirea incendiului FOTO ISU Bacău

De asemenea, la acţiunea de stingere participă şase lucrători ai Ocolului Silvic Tg. Ocna şi trei lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Tg. Ocna. Menţionăm faptul că nu există pericolul propagării incendiului către locuinţe”, au precizat reprezentanții ISU Bacău.

Incendiul a fost lichidat după mai bine de o zi de când au fost anunțate echipele de intervenție. Pompieri de la Detașamentul Onești și Ocolul Silvic Târgu Ocna vor supraveghea în continuare zona pentru a preveni reapariția unor focare de incendiu.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite