Ce au păţit doi tineri care s-au distrat schiungiuind un câine. Pedeapsa maximă prevăzută de lege

0
0
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Doi tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore sub acuzaţia de rănire sau schingiuire a animalelor când s-a descoperit că au chinuit un câine al unei femei, lovindu-l de mai multe ori cu diverse obiecte contondente.

Poliţiştii IPJ Bacău – Biroul pentru Protecţia Animalelor au reţinut pentru 24 de ore doi tineri, de 16 şi 22 de ani, pentru comiterea infracţiunii de rănire sau schingiuire a animalelor.

”Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, la data de 25 martie,  cei doi tineri, ambii din comuna Parincea, ar fi lovit în repetate rânduri, cu obiecte contondente, un câine ce aparţinea unei localnice, provocându-i leziuni”, a precizat IPJ Bacău.

Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă: uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept; practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive; organizarea de lupte între animale sau cu animale; folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea; rănirea sau schingiuirea animalelor.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Câini înfometaţi şi lăsaţi să moară de frig, salvaţi de poliţişti. Ce a păţit proprietarul animalelor

Cea mai mare pedeapsă aplicată în România pentru uciderea unui animal. Ritta şi-a salvat stăpânul cu preţul propriei vieţi

Mai multe - Bacău

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite