Câini înfometaţi şi lăsaţi să moară de frig, salvaţi de poliţişti. Ce a păţit proprietarul animalelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinii au fost preluaţi de poliţişti şi duşi la un asăpost de animale FOTO IPJ Brăila
Câinii au fost preluaţi de poliţişti şi duşi la un asăpost de animale FOTO IPJ Brăila

Poliţiştii Biroul pentru Protecţia Animalelor Brăila au salvat trei câini de rasă comună de la o moarte sigură. Proprietarul nu le dădea de mâncare şi le ţinea în frig, fără să le asigure un minim adăpost.

În cursul zilei de luni, 10 ianuarie, în urma unei sesizări primite la Biroul pentru Protecţia Animalelor Brăila, poliţiştii s-au deplasat la un imobil, din localitatea Lacu Sărat, unde au găsit trei câini de rasă comună, care erau ţinuţi în condiţii improprii, fără adăpost, hrană, fiind practic lăsaţi să moară de frig.

”Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au emis un ordin de plasare în adăpost pentru cele trei exemplare canine, acestea fiind preluate şi plasate într-un adăpost de animale de pe raza localităţii Lacu Sărat”, a declarat agentul de poliţie Mădălina Geanina Niculae, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Totodată, deţinătorul animalelor a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei conform art. 26, alin. 1, lit. a) din Legea nr. 205/2004 privind protecţia animalelor.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Sfântul animalelor. Povestea veterinarului care cumpără animale bătute ca să le salveze

Localnicii unei comune, terorizaţi de un vecin iubitor de animale. Zeci de câini şi pisici le fac viaţa un calvar VIDEO

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite