Ulei de măsline sau ulei de floarea-soarelui? Când este indicat să le folosim

0
0
Uleiul de măsline nu este indicat la fripturi. Foto avantaje.ro
Uleiul de măsline nu este indicat la fripturi. Foto avantaje.ro

Uleiurile de floarea-soarelui şi de măsline sunt cele mai utilizate în bucătăria românească Bucătarul arădean Adrian Pop spune la ce reţete este indicat să folosim fiecare din aceste tipuri de ulei.

Bucătarul Adrian Pop spune că este important tipul de ulei pe care îl folosim la preparatele culinare. “Uleiul de măsline are un gust aparte şi este important ca aroma lui să fie simţită în mâncăruri. Trebuie ţinut cont de faptul că uleiul de măsline are un punct de ardere mai scăzut faţă de uleiul de floarea-soarelui. De aceea trebuie să fim atenţi ce fel de ulei folosim”, spune Adrian Pop.

Acesta recomandă folosirea uleiului de măsline la diferite mâncăruri în care nu se prăjeşte. Printre aceste se află sosurile pentru salate, pentru paste, supă cremă sau legume înăbuşite. Adrian Pop spune că trebuie folosit uleiul de floarea-soarelui atunci când prăjim carne, iar uleiul de măsline trebuie evitat în asemenea situaţii.

“Trebuie ţinut cont de punctul de ardere. Dacă facem o friptură nu este indicat uleiul de măsline, întrucât se va arde prea repede, deoarece carnea trebuie ţinut mai mult timp pe foc. Nici la prăjirea legumelor, de exemplu cartofii, nu este indicat uleiul de măsline”, mai spune bucătarul arădean.

Uleiul de măsline este mult mai gustos, iar dacă îl folosim în salate, unde nu este necesară prepararea termică a acestuia, va avea proprietăţile nutritive maxime.

Vă mai recomandăm:

Cum se prepară îngheţata de casă fără zahăr: trei reţete pentru un desert delicios şi sănătos VIDEO

Trei reţete simple de torturi de post. Cum poţi să faci blat din mere sau cremă de ciocolată din lapte de cocos

Arad


Ultimele știri
Cele mai citite