Cum se prepară îngheţata de casă fără zahăr: trei reţete pentru un desert delicios şi sănătos VIDEO

0
0
inghetata fructe de padure

Vara cel mai bun desert este îngheţata. Dacă vă doriţi una delicioasă, dar şi sănătoasă,  vă propunem câteva reţete simple şi rapide, din fructe proaspete, cu sau fără iaurt sau miere, şi care nu conţin zahăr.

Prezentatoarea de ştiri Ela Crăciun povesteşte pe blogul ei cum a ajuns să prepare deserturile în casă şi să nu mai cumpere de la magazin dulciuri pline de zahăr şi ne exemplifică şi trei reţete delicioase de îngheţată care sunt îndrăgite de cei mici. 

„Încerc să îi feresc pe cei mici de dulciurile procesate din comerţ, care au zahăr şi tot felul de îndulcitori. Vara caut tot felul de alternative pentru a le prepara deserturi reci, delicioase şi sănătoase. De cum se instalează căldura, Alessia şi Alex cer, de exemplu, îngheţată non-stop“, spune vedeta TV.

Pentru prima îngheţată puteţi folosi căpşuni şi mango, câte două mâini din fiecare, dar puteţi încerca şi alte combinaţii de fructe. Nu este nevoie să adăugaţi deloc zahăr, pentru că această combinaţie de fructe este foarte dulce în mod natural.

La cea de-a doua îngheţată folosiţi mai multe ingrediente: 100 ml iaurt grecesc gras, 50 ml frişcă lichidă, 1 linguriţă extract de vanilie şi puţină miere sau sirop de arţar care să substituie zahărul. Odată ce aţi făcut baza amestecând bine ingredientele în blender, puteţi trece la a doua aromă. Puteţi opta pentru sucul de portocale şi astfel obţineţi o aromă uşor acrişoară, dar totodată cremoasă.

Ultima, denumită de Ela rainbow, este la fel de simplu de făcut, însă felul în care arată este cu adevărat impresionant. Trebuie să folosiţi căpşuni, mango, kiwi şi afine. După ce blenduiţi bine fructele, adăugaţi câte o lingură din fiecare amestec până când umpleţi formele. Şi pentru această reţetă puteţi folosi orice fruct preferaţi. Rezultatul o să fie sigur pe placul oricui!

Bucătărie


Ultimele știri
Cele mai citite