Porci arși de vii într-o gospodărie din vestul țării. Proprietarul a făcut atac de panică și a fost transportat la spital

0
Publicat:

Mai mulți porci au ars de vii, în urma unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale din localitatea arădeană Șebiș. Focul a pornit de la un scurtcircuit electric. 

Incendiul a fost localizat și lichidat prompt FOTO arhivă Adevărul
Incendiul a fost localizat și lichidat prompt FOTO arhivă Adevărul

Proprietarii, când au văzut nenorocirea care s-a abătut asupra lor, au făcut atacuri de panică, unul dintre ei fiind transportat la spital.

În data de 21 mai 2024, în jurul orei 21:30, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale, aflat în incinta unei gospodării din orașul Sebiș. Pentru misiune au fost alocate forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Sebiș, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD”, a declarat Ruxandra Klein, purtător de cuvânt al ISU Arad.  

La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul acoperișului și în interiorul adăpostului, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați.

„Incendiul a fost localizat și lichidat prompt, însă în interior au fost identificați șase porci decedați”, mai adaugă Ruxandra Klein.

Totodată aceasta specifică faptul că echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale proprietarilor casei, un bărbat și o femeie în vârstă de 65, respectiv 62 de ani, care au suferit atacuri de panică. În urma evaluării medicale, bărbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri și investigații medicale suplimentare.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric. 

Alt caz

În județul Arad au mai avut loc în acest an astfel de incendii. Două adăposturi de animale din localitatea arădeană Zărand s-au făcut scrum în urma unui incendiu izbucnit, sâmbătă 30 martie 2024. O persoană a ajuns la spital, iar 50 de animale au pierit în flăcări. 

„Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unei persoane în vârstă de 47 de ani, care a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare. La locul evenimentului a fost alocată și o ambulanță SAJ”, a declarat pe atunci Ruxandra Klein, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de urgență Arad.  

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite