Incendiu devastator în Olt. Flăcări pe 100 hectare. Au ars şi o casă, mai multe anexe şi 25 animale VIDEO-UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O casă şi mai multe anexe au fost mistuite de flăcări FOTO: captura video
O casă şi mai multe anexe au fost mistuite de flăcări FOTO: captura video

Un puternic incendiu a izbucnit miercuri după-amiază, 27 iulie 2022, în localitatea Piatra-Olt, din judeţul Olt. A ars vegetaţia de pe aproximativ 100 hectare, însă flăcările au cuprins şi o locuinţă, mai  multe anexe şi un adăpost de animale.

UPDATE: Incendiul a fost stins după aproximativ patru ore. Patru persoane au fost asistate medical, toate suferind atacuri de panică, însă acestea au refuzat transportul la  spital. Pompierii au stabilit drept cauză a incendiului focul deschis, de la vegetaţia uscată flăcările propagându-se la gospodării.

Ştirea iniţială

Flăcările sunt menţinute şi înteţite de vânt, misiunea pompierilor din cadrul inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt fiind extrem de dificilă. În sprijinul pompierilor olteni au venit şi salvatori din Dolj şi Argeş. Acţionează aproximativ 70 pompieri, cu opt autospeciale de stingere, autospeciale de primă intervenţie şi două echipaje SMURD.

Conform primelor date oferite de reprezentanţii ISU Olt, sunt mai multe focare, flăcările manifestându-se pe aproximativ 100 hectare. Ard: vegetaţie uscată, mirişti, culturi de cereale, vie. Flăcările au cuprins şi mai multe curţi.

Incendiul a mistuit deja o locuinţă cu o suprafaţă de 65 metri pătraţi, dar şi câteva anexe gospodăreşti, într-una dintre acestea aflându-se 25 animale (10 vaci şi 15 capre) care nu au mai putut fi salvate.

Ştire în curs de actualizare.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Incendiu la o pensiune din Sarichioi. De la ce-a pornit focul

Incendiu devastator în Tulcea, izbucnit de la tragerile cu muniţie din Poligonul Babadag. Focul a cuprins şi o stână

 

 

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite