Incendiu teribil în Bihor: zeci de animale au murit arse de vii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Isu Crişana
Foto: Isu Crişana

Zeci de animale au murit arse de vii, într-un uriaş incendiu produs într-un sat din Bihor, după ce intervenţia pompierilor a fost îngreunată de drumul impracticabil şi de lipsa apei, singura sursă din zonă fiind un pârâu cu debit mic.

Incendiul s-a produs duminică seara, după ora 22.00, în localitatea Munteni, din comuna Bulz, aflată în zona de munte a judeţului Bihor, între Munţii Pǎdurea Craiului şi Vlǎdeasa.

Trei echipaje de pompieri au fost trimise la faţa locului, două pentru stingerea focului şi unul de prim ajutor calificat, în sprijinul lor intervenind şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate.

În momentul când au ajuns la locul incendiului, focul se manifesta violent în grajdul uriaş de 100 mp, existând pericolul iminent să se extindă şi la alte anexe din apropiere. 

“Un bărbat de aproximativ 65 de ani, care a încercat să salveze animalele şi să stingă incendiul înainte de sosirea echipajelor specializate, a suferit arsuri la faţă. Pompierii militari paramedici i-au acordat primul ajutor calificat şi au transportat victima la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea”; a explicat, luni, ofiţerul de presă al ISU Crişana, sergent major Alina Butaci.

Pompierii au luptat cu focul mai bine de trei ore, reuşind să evite propagarea acestuia, operaţiunea fiind îngreunată de accesul dificil la grajd, până unde drumul era impracticabil pentru autospecialele de intervenţie, dar şi de lipsa surselor de apă, echipajele fiind nevoite să realizeze alimentarea cu apă dintr-un pârâu cu debit mic, folosindu-se de motopompele din dotare.

Cert este că, în urma incendiului, au ars în totalitate adăpostul de animale, pe o suprafaţă de circa 100 mp, două vaci, un viţel şi 20 de capre. Echipajele de pompieri au reuşit să salveze, însă, alte 200 de oi şi celelalte anexe aflate la o distanţă de câţiva metri de flăcări.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de un conductor electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţie deteriorată.

Vă recomandăm şi: 

„Mă poţi ajuta cu un link?” Cum se sparg conturile de Instagram în 2022 şi cum pierzi controlul prin WhatsApp

Incendiu la un spital de psihiatrie din judeţul Bihor. Nu sunt victime, doar pagube materiale

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite