Înșelăciunea „coletul”, noua metodă de făcut bani de pe urma românilor. Cum funcționează „țeapa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă metodă de înșelăciune își face loc pe piața credulilor din România. Este vorba despre așa-zisa țeapă „coletul” ce constă în primirea și achitarea unor produse prin curier, care nu au fost comandate în realitate.

Tipul de căști folosit la înșelăciune FOTO alba24.ro
Tipul de căști folosit la înșelăciune FOTO alba24.ro

Au fost înșelați astfel mai mulți locuitori din Alba, care au primit acasă căști ieftine, pentru care au plătit 69,90 de lei, dar care nu valorează mai mult de 10 lei. Povestea funcționează simplu: oamenii primesc acasă un colet despre care nu știau nimic.

Majoritatea îl acceptă, considerând că este posibil să-l fi comandat un alt membru al familiei, mai ales că este perioada în care sosesc bunurile întârziate cumpărate de „black friday” sau cele comandate pentru cadoruile de sărbători.

Coletele au o valoare relativ mică, pentru a nu atrage atenția, dar bunurile pe care le conțin sunt de fapt produse ieftine, care sunt departe de valoarea plătită.

Expediat de o firmă care nu are date de contact

„Am crezut că l-a comandat băiatul nostru, care nu era cu noi, așa că l-am acceptat. Am plătit 69,90 de lei. După ce am vorbit cu el și am aflat că nu a comandat nimic”, a spus o femeie din Alba Iulia, care a fost înșelată în acest mod.

Coletul, care conținea o pereche de căști fără valoare, avea drept expeditor firma Daxton Mobil Invest SRL. Firma nu are website de pe care se presupune că ar fi comandat familia din Alba Iulia, și nici date de contact, lucru ce poate fi constatat la o simplă căutare în google.

Mai mult, apare ca fiind înființată în data de 6 octombrie 2022, iar adresa de la Ministerul Finanțelor este alta decât cea de pe colet.

Păgubiții nu au găsit răspuns la întrebarea cum le-a fost obținută adresa pentru a le fi trimis coletul. Au susținut că vor depune plângere la poliție.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite