Învățător acuzat că bruschează copiii la ore: „Aruncă cu caiete şi creioane prin clasă şi îi jigneşte”

0
0

Un învăţător de la o şcoală din Cugir, judeţul Alba, a fost reclamat de către un părinte că are un comportament abuziv la clasă. Cadrul didactic este acuzat, printre altele, că bruschează copiii. El și-a recunoscut fapta.

Învățătorul este acuzat că bruschează copiii la ore FOTO Pixabay
Învățătorul este acuzat că bruschează copiii la ore FOTO Pixabay

Părintele îl acuză pe învățător că strigă la copii, aruncă cu caiete către ei şi chiar i-ar fi lăsat singuri pe elevii din clasa pregătitoare pe motiv că în doare capul din cauza gălăgiei. Oficialii Inspectoratului Şcolar au demarat verificări în urma sesizării primite.

„Domnul bruschează copiii. Pe fetiţa noastră, de exemplu, a strâns-o de mână pentru motivul că e el nervos. În plus, pleacă din şcoală şi îi lasă singuri pe copii pentru că spune el că îl doare capul din cauza lor. Toate acestea sunt consemnate într-un proces verbal făcut în prezenţa doamnei directoare şi a dânsului”, a declarat pentru ziarulunirea.ro tatăl unei eleve de la clasa pregătitoare în Şcoala generală numărul 3 Cugir.

Bărbatul susţine că fiica sa a ajuns să meargă la şcoală cu teamă, precizând că, lăsaţi nesupravegheaţi, copiii au ajuns să se lovească între ei. Bărbatul a mai povestit că dascălul le vorbeşte urât copiilor, aruncă cu caiete şi creioane prin clasă şi îi jigneşte.

Inspectoratul Şcolar a deschis o anchetă. Inspectorul şcolar general adjunct, Dan Cherecheş, a declarat că „după ce un părinte a depus plângere, cadrul didactic şi-a recunoscut fapta”. Conform sursei citate, oficialul ISJ Alba a precizat că „vor fi efectuate cercetări şi se vor lua măsurile necesare”.

Recent, un profesor de sport de la Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” din Alba Iulia, care a agresat patru elevi de clasa a IV-a, chiar în prezența învățătoarei, a fost condamnat penal pentru infracțiunea de purtare abuzivă. 

Faptele au avut loc în 12 octombrie 2018, iar după patru ani, în 2 noiembrie 2022, profesorul a fost condamnat la 5 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru infracțiunea de purtare abuzivă. De asemenea, acesta trebuie să plătească daune de 500 de lei fiecărui elev agresat.

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri