Foc de armă în sediul IPJ Alba. Un agent de poliție și-a descărcat pistolul accidental

0
Publicat:

Un incident grav a avut loc în urmă cu câteva zile în sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Alba. Unuia dintre agenții de poliție i s-a descărcat accidental arma din dotare.

Sediul IPJ Alba FOTO Adevărul
Sediul IPJ Alba FOTO Adevărul

Incidentul a avut loc la dispeceratul poliției, în timpul schimbului de ture, când unuia dintre agenții de ordine publică i s-ar fi descărcat accidental pistolul. Focul de armă a fost tras joi, 24 noiembrie 2022.

Nimeni nu a fost rănit în urma focului involuntar de armă, în urmă rămânând, însă, o gaură în podea. Conducerea IPJ Alba a dispus o anchetă internă care ar urma să elucideze în ce condiții s-a produs incidentul.

„La data de 24 noiembrie 2022, în zona destinată preluării armamentului și încărcării acestuia de la Poliția Municipiului Alba Iulia, cu ocazia verificării armamentului din dotare, un agent de poliție a executat, în mod accidental, un foc de armă în podea.

În urma incidentului, nu au fost înregistrate victime, iar, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, a fost dispusă demararea unei proceduri de cercetare, în conformitate cu prevederile interne privind exploatarea armamentului”, au transmis reprezentanții IPJ Alba pentru ziarulunirea.ro.

Un caz similar a avut loc pe data de 26 octombrie în sediul IPJ Maramureș. Unuia dintre agenții de poliție i s-ar fi descărcat accidental pistolul în timp ce îl curăța. Conducerea IPJ Maramureș anunță că în urma incidentului s-a inițiat o anchetă internă.

La ieșirea din tură, agentul şi-a curățat pistolul, care s-a descărcat în podea. De faţă erau alţi trei poliţişti, și din fericire nimeni nu a fost rănit.

„La sediul Poliției Municipiului Baia Mare un polițist a tras un foc involuntar de armă, în pardoseala încăperii, în timp ce curăța armamentul. În urma producerii evenimentului, nu a rezultat rănirea unor persoane”, se susținea într-un comunicat al IPJ Maramureș. „Se efectuează verificări în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii evenimentului”, mai menționează sursa citată.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite