Agent de vânzări fără permis, cu mașină de firmă. A condus ilegal peste 6.400 de kilometri, ca să nu-și piardă pâinea

0
0

Un agent de vânzări din Alba a continuat să conducă mașina de serviciu mai bine de trei luni, deși avea permisul suspendat. A parcurs astfel mii de kilometri, în ilegalitate.

Șoferul a fost depistat de poliție după ce a parcurs 6.465 de kilometri FOTO Adevărul
Șoferul a fost depistat de poliție după ce a parcurs 6.465 de kilometri FOTO Adevărul

Faptele au avut loc în perioada 11 noiembrie 2021 - 21 ianuarie 2022, când a fost surprins din nou fără permis de un echipaj de poliție rutieră. Bărbatul avea permisul suspendat din 26 octombrie 2021, când a fost sancționat tot pentru o infracțiune rutieră comisă pe raza municipiului Alba Iulia.

Pentru a nu-și pierde locul de muncă, agentul de vânzări (Gheorghe C.), angajat al unei firme din Alba, a continuat să conducă mașina de serviciu până în ianuarie 2022. După ce a fost depistat în trafic fără permis, polițiștii au verificat foile de parcurs de la firma la care este angajat. S-a constatat, astfel, că acesta a condus mașina, cu permisul suspendat, de 58 de ori pe o distanță totală de 6.465 de kilometri.

Amendă penală executorie

Recent, bărbatul a fost condamnat la închisoare cu suspendare și amendă penală.

Cu ocazia audierii sale în calitate de suspect, a arătat că recunoaște toate faptele reținute în sarcina sa, precizând că și-a desfășurat în continuare activitatea profesională în cadrul SC (…) SRL, deși știa că i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, fără a aduce la cunoștința angajatorului acest aspect. În plus, cu prilejul audierii în calitate de suspect, numitul a declarat că el a completat și semnat foile de parcurs aferente fiecărei curse efectuate”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia, din 29 noiembrie 2022.

Acesta a fost condamnat la pedeapsa de 1 an și 3 luni închisoare cu suspendare, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, la care s-a adăugat pedeapsa amenzii penale în valoare de 3.000 de lei aplicată într-un alt dosar, tot pentru o infracțiune rutieră. Pedeapsa amenzii penale a devenit executorie, astfel încât bărbatul trebuie să achite suma.

„Inculpatul a acţionat cu intenţie indirectă deoarece, deşi nu a urmărit producerea unei stări de pericol pentru siguranţa circulaţiei pe drumurile publice, a acceptat posibilitatea producerii rezultatului prin aceea că a condus autoturismul pe un drum public, deşi exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice i-a fost suspendată”, se mai susține în hotărâre.

Pe parcursul termenului de supraveghere, bărbatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile.

Hotărârea instanței de fond poate fi contestată la Curtea de Apel.

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri