Femeie captivă, salvată în ultimul moment: „Ajutor! Mă omoară!”. Pedeapsa primită de iubitul înnebunit de gelozie

0
0

O femeie răpită de un bărbat din Alba Iulia, timp de mai multe ore, a scăpat doar după ce a ajuns Poliția la fața locului. Bărbatul care a ținut-o captivă a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Femeia a fost ținută captivă timp de mai multe ore FOTO Adevărul
Femeia a fost ținută captivă timp de mai multe ore FOTO Adevărul

Faptele de lipsire de libertate în mod ilegal, lovire și alte violențe și amenințare au avut loc în 4 iulie 2022, iar prima decizie a fost pronunțată în 29 noiembrie 2022.

Procurorii au reținut în rechizitoriu, în esență, că în data menționată, în intervalul orar 2.00 – 9.00, bărbatul (Ciprian G.) a amenințat-o pe femeie cu moartea folosindu-se de un cuțit, a lovit-o cu pumnii și picioarele și a strâns-o de gât și nu i-a permis acesteia să părăsească apartamentul până în momentul intervenției polițiștilor.

Poliția a fost anunțată prin 112 de mama victimei, care a fost sunată în prealabil de aceasta. „Organele de poliţie s-au deplasat la adresa indicată de mama persoanei vătămate, unde, în momentul în care au bătut la uşa imobilului, a răspuns o voce feminină care striga <Ajutor! Mă omoară!>, organele de poliţie procedând la deschiderea forţată a uşii şi la imobilizarea inculpatului”, se precizează în rechizitoriu.

Victima și agresorul au început o relație de iubire în luna decembrie a anului 2021. Din luna martie a anului 2022, relația dintre părţi a început să se deterioreze pe fondul geloziei și a agresivității manifestate de către bărbat.

Lovită cu pumnii și picioarele

În 3 iulie 2022, femeia a avut mai multe discuții în contradictoriu cu bărbatul, tot pe fondul geloziei manifestate de către acesta, iar spre seară cei doi s-au deplasat la domiciliul acestuia unde s-au dus la culcare. Noaptea, în jurul orelor 1.00-2.00, bărbatul a trezit-o pe femeie și a început să îi adreseze mai multe întrebări în legătură cu foștii săi iubiți, dar şi cu eventuale infidelități față de el.

În împrejurările arătate, inculpatul s-a deplasat în bucătărie, de unde a luat un cuțit pe care l-a pus la gâtul persoanei vătămate, spunându-i ”de data asta nu mai scapi”. Ţinând cuțitul la gâtul persoanei vătămate, inculpatul i-a cerut acesteia să îi spună cu cine l-a înșelat, amenințând-o că o va lovi cu cuțitul, exercitând astfel presiuni psihice asupra acesteia să recunoască împrejurarea că l-ar fi înşelat“, se arată în dosar, potrivit hotărârii publicate pe rejust.ro.

A început cearta, iar inculpatul a început să o lovească pe persoana vătămată cu pumnii și picioarele la nivelul capului și al corpului. „În jurul orei 9.00 dimineața, profitând de faptul că inculpatul a adormit, persoana vătămată și-a luat telefonul, lăsat de inculpat pe o noptieră, și a trimis un mesaj text martorei (...), în care o anunța pe aceasta că nu este lăsată să plece din apartament și îi cerea să sune la poliție”, se mai precizează în dosar.

Închisoare cu suspendare - „avertisment suficient de puternic”

Ulterior a fost anunțată Poliția, care a intervenit în forță în apartamentul bărbatului. Acesta a fost reținut, iar femeia - eliberată. Bărbatul nu a recunoscut nici în timpul anchetei și nici în instanță faptele.

„Probele administrate relevă că inculpatul a acţionat violent asupra persoanei vătămate şi a ameninţat-o, acesta reiterând inclusiv în cursul procesului, cât s-a aflat sub măsura controlului judiciar, acelaşi comportament obsesiv faţă de victimă, prin întrebări repetitive legate de eventualele relaţii ale persoanei vătămate pe timpul cât a fost arestat. Inculpatul nu s-a rezumat doar la ameninţări şi violenţe fizice, ci a şi privat de libertate persoana vătămată în decursul mai multor ore, interzicându-i să părăsească imobilul în care avea loc conflictul dintre cei doi, stare care a trenat până la apariţia organelor de poliţie”, se mai precizează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia.

În final, magistratul a considerat că se impune o pedeapsă cu suspendare, care ar fi „un avertisment necesar şi totodată suficient de puternic pentru îndreptarea comportamentului social” al bărbatului. Acesta a fost codnamnat la 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare și a fost obligat să îi plătească victimei sale daune morale în valoare de 5.000 de lei. Hotărârea a fost contestată de victima agresiunii.

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite