Hărțuire la un liceu din Alba Iulia. Elevă de clasa a IX-a, agresată de colege. Poliție și ISJ fac anchetă

0
Publicat:

Un incident de hărțuire a avut loc la Colegiul Tehnic Apulum din Alba Iulia, între mai multe fete de clasa a IX-a. O elevă a fost agresată de colege, iar Poliția și Inspectoratul Școlar Județean au demarat o anchetă.

Eleva a fost agresată de câteva colege de clasă FOTO Adevărul
Eleva a fost agresată de câteva colege de clasă FOTO Adevărul

Fata de clasa a IX-a a fost hărțuită și lovită de către un grup de colege de ale sale, chiar în timpul orei de Geografie.

Evenimentul, care s-a petrecut în cursul zilei de vineri, 20 ianuarie, nu a fost unul singular, apropiații fetei declarând că aceasta a fost agresată frecvent de către colege, încă de la începutul anului școlar.

Mai mult, părinții fetei acuză faptul că fiica lor a fost cea care i-a anunțat de acest incident, la două ore de la producerea acestuia și nu reprezentanții școlii.

De asemenea, tot în timpul orei de Geografie, unde a acuzat că este o victimă a bullyingului, fata ar fi fost mutată într-o altă bancă de către cadrul didactic, însă fără succes. Aceasta ar fi suferit lovituri și injurii din partea grupului, care ar fi urmărit-o înspre noua sa bancă.

Plângere la Inspectaratul Școlar, autosesizare la IPJ Alba

Reprezentanții ISJ Alba au precizat că o plângere a fost înregistrată de către instituție, iar cazul de bullying va fi soluționat în urma unei anchete.

Un punct de vedere au transmis și reprezentanții IPJ Alba. Potrivit acestora, Polițiștii Biroului Siguranță Școlară s-au sesizat din oficiu și vor face cercetări, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșitii infracțiunii de lovire sau alte violente. 

Ce este bullyingul

Un studiu recent realizat de organizația Salvați Copiii pe un eșantion reprezentativ arată că doar 13% dintre copii au auzit despre bullying (în traducere „hărțuire“ - n.r.) în context educațional, respectiv la ora de dirigenție. Principalele surse de informare cu privire la fenomen rămân internetul și televizorul.

Termenul de bullying este cunoscut de aproximativ 48% dintre copii. Dintre cei care afirmă că au auzit de acest concept, 35% spun că au găsit informații pe internet, 30% spun că au aflat de la televizor, 24% - de la ora de engleză (doar informații despre sensul cuvântului, nu despre fenomen ca atare), iar 13% - de la ora de dirigenţie.

Majoritatea copiilor care cunosc termenul percep bullyingul ca pe o formă de agresiune, fizică sau verbală, o formă de batjocură sau una de umilire.

Statistic, 19% dintre copii au afirmat că au umilit un alt copil, 30% - că au lovit ușor un coleg sau altă persoană de vârstă similară, iar 16% - că au bătut un alt copil. Pe de altă parte, 24% dintre copii au spus că au fost umiliți sau făcuți de rușine în grupul de egali, 32% - că au fost împinși sau îmbrânciți de alți copii, 39% - că au fost răniți ușor, iar 16% - că au fost bătuți. 

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri