Un fost primar și un fost contabil scapă de șapte fapte de delapidare a bugetului cu ajutorul Curții Constituționale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul primar fostul contabil-şef din cadrul Primăriei comunei Vinţu de Jos, județul Alba, au scăpat de acuzațiile penale pentru şapte fapte de delapidare.

Primăria Vințu de Jos FOTO Adevărul
Primăria Vințu de Jos FOTO Adevărul

Vlad Gheorghe și Groza Valentin Nicolae erau acuzaţi că şi-au însuşit bani proveniţi din sponsorizări acordate administraţiei locale. Faptele acestora s-au prescris, ca urmare a deciziilor Curții Constituțional, iar acţiunea primăriei, care era parte civilă în dosar, a fost respinsă.

Completul care a judecat dosarul a dispus confiscarea sumei de 6.000 lei de la inculpatul Vlad Gheorghe, fost primar al comunei Vinţu de Jos, şi a sumei de 25.000 lei de la inculpatul Groza Valentin Nicolae, fost contabil şef în Primăria Vinţu de Jos.

Fiecare dintre cei doi va trebui să plătească câte 3.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Sentinţa Judecătoriei Alba Iulia poate fi contestată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cei doi au fost trimişi în judecată în februarie 2019 pentru delapidare. 

În cursul anului 2012, în calitate de primar al comunei Vinţu de Jos din jud. Alba la data comiterii faptelor, inculpatul V. G. şi-a însuşit, în interesul său, sumele de 3.000 lei şi 3.000 lei oferite cu titlu de sponsorizare pentru evenimente socio-culturale organizate de primărie de către două societăţi comerciale în baza a două contracte de sponsorizare şi a chitanţelor aferente, cauzând persoanei vătămate Primăria Comunei Vinţu de Jos un prejudiciu în cuantum total de 6.000 lei.

În perioada 2012 – 2014, inculpatul V. G a semnat în calitate de primar cinci contracte de sponsorizare încheiate între Primăria Comunei Vinţu de Jos şi o societate comercială, în baza cărora inculpatul G.V.N., în calitate de contabil şef, şi-a însuşit fără drept suma de 18.000 lei, participând la cauzarea persoanei vătămate Primăria Comunei Vinţu de Jos a unui prejudiciu în cuantum de 18.000 lei”, se preciza rechizitoriul întocmit de către procurori.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite