Adolescentă bătută crunt de trei eleve. Denisa este victima bullyingului, dar autoritățile se declară neputincioase

0
Publicat:

O fată de 15 ani dintr-o comună vasluiană este bătută și amenințată constant de trei eleve din aceeași localitate. După ultima agresiune, adolescenta s-a ales cu fractură de piramidă nazală și a fost internată.

Denisa este agresată constant de trei eleve FOTO arhivă Adevărul
Denisa este agresată constant de trei eleve FOTO arhivă Adevărul

O adolescentă de 15 ani din comuna Rafaila, județul Vaslui, trăiește de câteva luni o adevărată dramă. Fata este bătută periodic de trei tinere din aceeași localitate. În urma ultimei agresiuni, care a avut loc pe 13 decembrie, adolescenta a suferit o fractură de piramidă nazală și a fost internată la Spitalul de Urgență din Vaslui.

Fata coborâse dintr-un microbuz care o adusese acasă, când a fost luată la bătaie fără nicio explicație, în plină stradă, de către cele trei tinere. Agresoarele au amenințat-o că o vor bate și mai rău dacă va spune cuiva ce i s-a întâmplat.

„La data de 13 decembrie 2022, Poliția orașului Negrești a fost sesizată, prin apel 112, de către o minoră, în vârstă de 15 ani, din comuna Rafaila, județul Vaslui, cu privire la faptul că a fost victima unei agresiuni. Aceasta a indicat și 3 prezumtive autoare, trei minore în vârstă de 16, respectiv 17 ani, din aceeași localitate. În urma agresiunii, victima a fost transportată la o unitate medicală din municipiul Vaslui, pentru evaluarea și acordarea de îngrijiri medicale. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, urmând a fi efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs fapta sesizată și dispunerea măsurilor legale”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

Eleve-problemă

Două dintre agresoarele adolescentei din Rafaila sunt eleve la Liceul din orașul Negrești și nu e prima dată când crează probleme. Una dintre tinere este elevă în clasa a X-a și cealaltă în clasa a XI-a. A treia agresoare este elevă în clasa a VIII-a la școala din Rafaila, iar anul trecut a rămas repetentă. Una dintre tinere are probleme de comportament și a avut nota scăzută la purtare anul trecut pentru că s-a manifestat violent.

Rudele Denisei au stat de vorbă cu apropiații celor trei agresoare, iar aceștia le-au spus că nu se pot înțelege cu ele: nu ascultă de nimeni și sunt violente. Comportamentul acestora este confirmat și de profesori.

“Din păcate, toate încercările noastre de a le aduce pe calea cea bună nu au avut succes. Pe una dintre fete, cea care a mai avut și în trecut episoade de violență, am cooptat-o în diferite programe extrașcolare în speranța că va alege calea cea dreaptă, dar, din păcate, nu am avut succes. Ne vom corela ancheta cu cea a polițiștilor și, în funcție de concluziile la care vom ajunge, vom lua și măsuri. Vor fi măsuri tranșante care pornesc de la scăderea notei la purtare și pot ajunge, dacă situația o va impune, la exmatriculare. În momentul de față, nici noi nu știm prea multe, de la ce a pornit toată această poveste, mai ales că actele de violență au avut loc în localitatea de domiciliu a fetelor implicate”, a declarat directorul liceului din Negrești pentru Vremea Nouă.

În urma anchetei declanșate, cele trei eleve riscă scăderea notei la purtare și chiar exmatricularea. În plus, ele sunt cercetate acum și într-un dosar penal pentru lovire și alte violențe.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite