Dosarul furtului de 1,7 milioane de euro de la CEC Bank Zlatna: instanţa respinge acordul cu o inculpată pentru închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Popa este acuzată că a delapidat sume mari de bani din conturile clienţilor de la CEC Zlatna
Viorica Popa este acuzată că a delapidat sume mari de bani din conturile clienţilor de la CEC Zlatna

Surpriză la Tribunalul Alba în dosarul uneia dintre fostele angajate de la CEC Bank Zlatna, acuzate de furtul a 1,7 milioane de euro. Instanţa de judecată a respins acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de inculpata Viorica Popa cu procurorii şi a dispus restituirea cauzei la Parchet pentru continuarea cercetării penale. Acordul prevedea închisoare cu suspendare.

Potrivit acordului de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între inculpata Viorica Popa şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba inculpata urma să fie condamnată la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare. Instanţa de judecată nu a fost de acord cu această înţelegere şi a dispus restituirea cauzei la Parchet pentru continuarea urmăririi penale.

În baza art. 485 alin. (2) lit. b) C.pr.pen. respinge acordul de recunoa?tere a vinovă?iei încheiat între Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba şi inculpata Popa Victoria, cercetată în dosarul nr. 694/P/2016 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată care a produs consecinţe deosebit de grave, prevăzută de art. 295 alin. (1) C.pen. raportat la art. 308 alin. (1) şi art. 309 C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) C.pen. şi trimite dosarul procurorului în vederea continuării urmăririi penale. În baza art. 275 alin. (3) C.pr.pen. cheltuieli judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică astăzi, 23 ianuarie 2017”, se afirmă în minuta instanţei de la Tribunalul Alba. Cel mai probabil, judecătorii au apreciat că ”soluţia cu privire la care s-a ajuns la un acord între procuror şi inculpat este nejustificat de blândă în raport cu gravitatea infracţiunii sau periculozitatea infractorului”.

În dosar sunt 126 de părţi civile, care reprezintă tota atâtea persoane fizice care au rămas fără banii din conturi. Suma totală delapidată se ridică la 7,5 milioane de lei, respectiv 1,7 milioane de euro. Sora Vioricăi Popa, a doua persoană inculpată în dosar, este deja la închisoare. Elena Meteşan a încheiat şi ea un acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru pedeapsa de 3 ani de închisoare cu executare. Acordul a fost admis la Tribunalul Alba, dar CEC Bank a formulat apel, care a solicitat respingerea acordului. 

Potrivit procurorilor, în perioada noiembrie 2012 - august 2016, inculpatele Meteşan Elena şi Popa Viorica, fiind angajate în cadrul CEC Bank- Agenţia Zlatna, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, şi-au însuşit mai multe sume de bani, constând în depuneri efectuate de către clienţi cât şi în sume de bani remise de aceştia în vederea depunerii, producând  un prejudiciu în valoare de 6.321.886,78 lei şi 273.744 euro. Femeile i-au indus în eroare pe unii clienţi ai băncii, pentru care nu ar fi efectuat operaţiuni de depunere a banilor în cont sau nu au deschis conturi de depozit pe numele acestora, însuşindu-şi banii şi eliberându-le documente care atestau, în mod fictiv, că sumele de bani au fost depuse în conturile lor şi au fost introduse în circuitul bancar. Oamenii au descoperit neregulile abia când au mers să ceară extrase de cont şi, iniţial, acestea nu le-au eliberat. Sunt cazuri în care unii clienţi au rămas fără sume ce ajung la aproape 100.000 de euro.

Citiţi şi:

Cum au furat două angajate de la CEC Zlatna peste 3 milioane de lei din banii clienţilor. Ofiţerul de cont rămâne în arest preventiv

Surorile din Zlatna care au sustras 3,2 milioane lei din conturile a 108 clienţi ai CEC Bank, reţinute pentru 24 de ore

Percheziţii la două angajate ale CEC Bank din Zlatna suspectate că au furat peste 3 milioane de lei din banii a 108 clienţi

 

Protest la filiala CEC din Zlatna după dispariţia unor sume mari din conturi. Un client reclamă furtul a 80.000 euro

 

Anchetă penală la filiala CEC Bank din Zlatna după ce două angajate ar fi sustras sume mari din banii clienţilor

   

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri