Anchetă penală la filiala CEC Bank din Zlatna după ce două angajate ar fi sustras sume mari din banii clienţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul filialei CEC din Zlatna, judeţul Alba
Sediul filialei CEC din Zlatna, judeţul Alba

Două angajate de la filiala CEC din oraşul Zlatna sunt cercetate pentru delapidare fiind suspectate că au retras banii din conturile mai multor clienţi. Neoficial, paguba înregistrată de clienţi se ridică la peste 100.000 de lei.

Primii sesizaţi în acest caz au fost Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba care au şi deschis un dosar de cercetare penală în acest sens. Conform unor surse neoficiale cele două angajate, surori, au profitat de naivitatea oamenilor, majoritatea bătrâni şi au sustras, din conturile acestora sume importante de bani.

Păgubiţii şi-au dat seama pe parcurs că au rămas fără bani în cont şi au făcut reclamaţie la Poliţie Cele două femei, angajate vechi, ale filialei CEC Zlatna sunt cercetate pentru delapidare si fals.

Potrivit localnicilor, în urmă cu câteva săptămâni, o femeie s-a deplasat la CEC Bank pentru a cere un extras de cont, dar a fost refuzată de cele două angajate. Femeia s-a prezentat apoi la Alba Iulia, unde a fost informată că are contul gol. Reprezentanţii CEC Bank i-ar fi spus că din acel cont au fost retraşi şi depuşi banii de mai multe ori, semn că angajatele bănuite de delapidare ar fi făcut tranzacţii de pe un cont pe altul.

Ulterior, mai multe persoane au fost să îşi retragă banii şi au observat că toate conturile erau goale sau mai aveau, de exemplu, 60 de lei din 60.000 de lei. Angajatele CEC Bank Zlatna au fost concediate imediat ce s-a aflat despre această situaţie. Miercuri, mai mulţi clienţi s-ar fi prezentat la CEC Zlatna, unde erau întâmpinaţi în faţa clădirii de una dintre surori care le-ar fi spus că „le dă ea banii de la maşină, că este în concediu şi că fetele cele noi nu ştiu nimic”.

Cetăţenii spun că fostele funcţionare de la bancă au o situaţie materială foarte bună. Femeile au fost luate la declaraţii însă nu au dorit să colaboreze cu poliţia, spun martorii. IPJ Alba a deschis o anchetă în acest caz, pentru delapidare şi că este vorba despre angajate la o unitate bancară din Zlatna. 

Reprezentanţii băncii spun că sunt la curent cu situaţia şi oferă tot sprijinul autorităţilor în ancheta care se desfăşoară: ”CEC Bank cunoaşte situaţia creata la agenţia Zlatna, judeţul Alba şi este în curs o ancheta internă. Banca ofera tot sprijinul autorităţilor în acest caz. De asemenea, precizam că activitatea curenta a agenţiei se derulează în mod normal. Fiind o ancheta în derulare, nu putem oferi, în acest moment, mai multe detalii” au declarat reprezentanţii CEC Bank.

Citiţi şi:

 

Adolescent înjunghiat cu un cuţit la Alba Iulia de doi tineri care au vrut să îi fure bicicleta

 

Femeie de 42 de ani din Aiud decedată după ce a fost lovită de o creangă într-un parc. Poliţia a demarat o anchetă

   

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite