Cum au furat două angajate de la CEC Zlatna peste 3 milioane de lei din banii clienţilor. Ofiţerul de cont rămâne în arest preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestaţia formulată de una dintre angajatele CEC Bank din Zlatna inculpată în dosarul furtului sumei de peste 3 milioane de lei din conturile clienţilor. Elena Meteşan va fi cercetată în continuare în arest preventiv.

Marţi, 13 septembrie 2016, în dosarul cunoscut opiniei publice ca Dosarul escrocheriei de la Zlatna, Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestaţia formulată de inculpata Meteşan Elena împotriva măsurii arestării preventive pentru 30 de zile dispusă judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba. Sora acesteia, Viorica Popa, este cercetată în libertate.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, astfel încât inculpata va fi cercetată în continuare, cel puţin pentru 30 de zile, în stare de arest preventiv, sub acuzaţia săvârşirii infracţiunilor de delapidare în formă continuată care a produs consecinţe deosebit de grave (92 acte materiale) şi înşelăciune (15 infracţiuni).

”Respinge ca nefondată contestaţia declarată de inculpata M.E. împotriva încheierii penale nr. 160 din 10 septembrie 2016 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba în dosarul nr. 3288/107/2016. În temeiul art. 275 alin. 2) C.pr.pen. obligă pe inculpata contestatoare să plătească statului suma de 100 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat în procedura contestaţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 13.09.2016”, se afirmă în minuta instanţei de la Curtea de Apel.

femeie zlatna cec

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba inculpatele Elena Meteşan şi Viorica Popa, în calitate de ofiţer cont, respectiv casier, în perioada desfăşurării activităţii în cadrul CEC BANK S.A. – Agenţia Zlatna, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, şi-au însuşit sumele de bani existente în cadrul instituţiei bancare ca urmare a depunerilor efectuate de către 92 de persoane vătămate, producând un prejudiciu total în cuantum de 2.500.000 lei.

Totodată, inculpatele au indus în eroare alte 15 persoane vătămate prin două moduri de operare distincte, şi anume nu au deschis cont pe numele lor, sau în conturile deschise nu au fost efectuate operaţiunile de depunere, deşi victimele au predat funcţionarelor bancare diverse sume de bani pentru alimentarea conturilor personale, creând un prejudiciul în valoare de 767.181 lei şi 6.000 euro.

Activitatea infracţională a avut loc în perioada 2012 – 2016. Femeile i-au indus în eroare pe unii clienţi ai băncii, pentru care nu ar fi efectuat operaţiuni de depunere a banilor în cont sau nu au deschis conturi de depozit pe numele acestora, însuşindu-şi banii şi eliberându-le documente care atestau, în mod fictiv, că sumele de bani au fost depuse în conturile lor şi au fost introduse în circuitul bancar. 

femeie zlatna

Plângerile au fost înregistrate la Poliţie, după ce oameni din zona Zlatna şi-au pierdut economiile din conturi. Aceştia au reclamat că au fost înşelaţi de două angajate CEC Bank. Două surori din Zlatna, angajate la CEC Bank, au lăsat fără banii din conturi mai mulţi clienţi. Oamenii au descoperit neregulile abia când au mers să ceară extrase de cont şi, iniţial, acestea nu le-au eliberat.

Femeile sunt acuzate că ar fi păgubit zeci sau chiar sute de clienţi ai băncii cărora le-ar fi retras ilegal diferite sume de bani din conturi. După câteva sesizări cele două angajate ar fi fost concediate sau suspendate din funcţii, situaţia lor actuală fiind neclară deoarece banca nu a emis o poziţie oficială. Reprezentanţii CEC Bank au anunţat doar că la sucursala din Zlatna a băncii fac o anchetă internă şi oferă tot sprijinul autorităţilor în acest caz, precizând că activitatea curentă a sucursalei se va desfăşura normal.

Mediatizarea cazului la sfârşitul lunii august a determinat, în următoarele zile, ca zeci de oameni să se adune în faţa sediului sucursalei CEC Bank din Zlatna pentru a-şi verifica conturile, pentru a-şi retrage banii sau alţii pentru a protesta fiindcă ar fi fost păgubiţi de două foste angajate ale băncii care le-ar fi sustras din banii economisiţi. Unii dintre clienţi au vrut doar să solicite extrase de cont pentru a-şi verifica conturile, alţii au dorit să îşi retragă sumele de bani economisite, însă mulţi dintre oameni au dorit să ceară explicaţii şi să protesteze deoarece le-ar fi dispărut sume de bani din conturi.

Unul dintre păgubiţi susţinea că din cont i-ar fi dispărut aproximativ 80.000 de euro, bani pe care i-ar fi economisit lucrând în străinătate. De asemenea, multe persoane vârstnice spuneau că le-ar fi dispărut din conturi sumele de bani pe care le economiseau de aproape o viaţă şi că cele două angajate ale băncii ar fi profitat de încrederea lor.

Citiţi şi:

Surorile din Zlatna care au sustras 3,2 milioane lei din conturile a 108 clienţi ai CEC Bank, reţinute pentru 24 de ore

Percheziţii la două angajate ale CEC Bank din Zlatna suspectate că au furat peste 3 milioane de lei din banii a 108 clienţi

 

Protest la filiala CEC din Zlatna după dispariţia unor sume mari din conturi. Un client reclamă furtul a 80.000 euro

 

Anchetă penală la filiala CEC Bank din Zlatna după ce două angajate ar fi sustras sume mari din banii clienţilor

    

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite