Protest la filiala CEC din Zlatna după dispariţia unor sume mari din conturi. Un client reclamă furtul a 80.000 euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de oameni au luat cu asalt filiala din oraşul Zlatna a CEC Bank, după ce două angajate au sustras sume mari de bani din conturile unor clienţi. Oamenii au dorit să îşi verifice banii, iar unii au vrut să îi scoată pentru a-i depune la alte bănci considerate mai sigure.

Cazul de la filiala CEC din Zlatna, judeţul Alba, continuă să ia amploare. Lista păgubiţilor continua să se mărească. Unui zlătnean i-a fost golit contul în care avea 80.000 de euro. Acesta ar mai fi găsit doar 60 de euro. 

Bărbatul agonisise banii după 12 ani în care a muncit în străinătate. El mai deţine un cont în care are 200.000 de lei dar spune că acest depozit este neatins. Vineri dimineaţa, câteva zeci de oameni, majoritatea păgubiţi şi rude ale lor, s-au strâns în faţa filialei CEC pentru a protesta şi a cere socoteală angajaţilor băncii. Din datele comunicate de IPJ Alba, vineri, până la ora 12.00, erau înregistrate 19 plângeri ale unor păgubiţi.

Două angajate ale băncii sunt cercetate pentru delapidare fiind suspectate că au retras banii din conturile mai multor clienţi. Paguba înregistrată de clienţi se ridică la sute de mii de lei.

Primii sesizaţi în acest caz au fost Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba care au şi deschis un dosar de cercetare penală în acest sens. Conform unor surse neoficiale cele două angajate, surori, au profitat de naivitatea oamenilor, majoritatea bătrâni şi au sustras, din conturile acestora sume importante de bani. Păgubiţii şi-au dat seama pe parcurs că au rămas fără bani în cont şi au făcut reclamaţie la Poliţie Cele două femei, angajate vechi, ale filialei CEC Zlatna sunt cercetate pentru delapidare si fals.

image

Potrivit localnicilor, în urmă cu câteva săptămâni, o femeie s-a deplasat la CEC Bank pentru a cere un extras de cont, dar a fost refuzată de cele două angajate. Femeia s-a prezentat apoi la Alba Iulia, unde a fost informată că are contul gol. Reprezentanţii CEC Bank i-ar fi spus că din acel cont au fost retraşi şi depuşi banii de mai multe ori, semn că angajatele bănuite de delapidare ar fi făcut tranzacţii de pe un cont pe altul.

Ulterior, mai multe persoane au fost să îşi retragă banii şi au observat că toate conturile erau goale sau mai aveau, de exemplu, 60 de lei din 60.000 de lei. Angajatele CEC Bank Zlatna au fost concediate imediat ce s-a aflat despre această situaţie. Miercuri, mai mulţi clienţi s-ar fi prezentat la CEC Zlatna, unde erau întâmpinaţi în faţa clădirii de una dintre surori care le-ar fi spus că „le dă ea banii de la maşină, că este în concediu şi că fetele cele noi nu ştiu nimic”.

Cetăţenii spun că fostele funcţionare de la bancă au o situaţie materială foarte bună. Femeile au fost luate la declaraţii însă nu au dorit să colaboreze cu poliţia, spun martorii. IPJ Alba a deschis o anchetă în acest caz, pentru delapidare şi că este vorba despre angajate la o unitate bancară din Zlatna. 

Reprezentanţii băncii spun că sunt la curent cu situaţia şi oferă tot sprijinul autorităţilor în ancheta care se desfăşoară: ”CEC Bank cunoaşte situaţia creata la agenţia Zlatna, judeţul Alba şi este în curs o ancheta internă. Banca ofera tot sprijinul autorităţilor în acest caz. De asemenea, precizam că activitatea curenta a agenţiei se derulează în mod normal. Fiind o ancheta în derulare, nu putem oferi, în acest moment, mai multe detalii” au declarat reprezentanţii CEC Bank.

Citiţi şi:

Arestări la Alba Iulia pentru tentativă de omor după o bătaie între trei bărbaţi. Victima, lovită cu o bâtă şi o secure

Accident mortal la fabrica Kronospan Sebeş. Şeful unei secţii a decedat strivit în timp ce verifica un utilaj defect

Cum se poate muri pentru că fructele unui copac au acumulat prea multă apă. Concluziile anchetei în cazul unei femei din Aiud, lovită de creanga unui copac

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite