Surorile din Zlatna care au sustras 3,2 milioane lei din conturile a 108 clienţi ai CEC Bank, reţinute pentru 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre cele două femei acuzate de delapidare şi înşelăciune
Una dintre cele două femei acuzate de delapidare şi înşelăciune

Cele două femei din Zlatna, foste angajate ale CEC Bank, suspectate că au sustras peste 3 milioane de lei din conturile a 108 clienţi, au fost aduse vineri la sediul IPJ Alba pentru audieri. Poliţiştii au efectuat în cursul zilei patru percheziţii la domiciliile şi proprietăţile acestora de unde au ridicat carduri şi documente bancare.

UPDATE 21.30: Cele două femei din Zlatna, Elena Meteşan şi Victoria Popa cu vârsta de 55 de ani, respectiv 47 de ani, au fost reţinute de poliţişti pentru 24 de ore. Sâmbătă, 10 septembrie, vor fi prezentate unui procuror care va decide dacă se va impune propunerea de arestare preventivă pe 30 de zile.

„Cele două persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi înşelăciune au fost identificate şi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba. Totodată, cu ocazia percheziţiilor efectuate la cele 4 locaţii din Zlatna şi Tăuţi, au fost identificate carduri bancare, înscrisuri, documente şi tipizate de uz bancar, care au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor. Persoanele vizate în cauză vor fi audiate, iar faţă de acestea vor fi luate măsuri legale. Cercetările sunt efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba”, a declarat Luminiţa Prodan, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba. Cel mai probabil, acestea vor fi reţinute pentru 24 de ore.

Cele două femei sunt surori, se numesc Elena Meteşan şi Victoria Popa şi au vârsta de 55 de ani, respectiv 47 de ani. În cursul zilei de 9 septembrie 2016, poliţiştii au efectuat patru percheziţii în Zlatna şi localitatea Tăuţi, la domiciliile şi proprietăţile celor două femei. Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 – 2016, acestea şi-ar fi însuşit sume de bani, depuse de clienţii băncii în conturile personale de depozit.

Femeile i-ar fi indus în eroare pe unii clienţi ai băncii, pentru care nu ar fi efectuat operaţiuni de depunere a banilor în cont sau nu ar fi deschis conturi de depozit pe numele acestora, însuşindu-şi banii şi eliberându-le documente care atestau, în mod fictiv, că sumele de bani au fost depuse în conturile lor şi au fost introduse în circuitul bancar. Prejudiciu total cauzat este de peste 3.200.000 lei, în dauna a 108 persoane vătămate.

Plângerile au fost înregistrate la Poliţie, după ce oameni din zona Zlatna şi-au pierdut economiile din conturi. Aceştia au reclamat că au fost înşelaţi de două angajate CEC Bank. Două surori din Zlatna, angajate la CEC Bank, au lăsat fără banii din conturi mai mulţi clienţi. Oamenii au descoperit neregulile abia când au mers să ceară extrase de cont şi, iniţial, acestea nu le-au eliberat.

Femeile sunt acuzate că ar fi păgubit zeci sau chiar sute de clienţi ai băncii cărora le-ar fi retras

femeie zlatna cec

ilegal diferite sume de bani din conturi. După câteva sesizări cele două angajate ar fi fost concediate sau suspendate din funcţii, situaţia lor actuală fiind neclară deoarece banca nu a emis o poziţie oficială. Reprezentanţii CEC Bank au anunţat doar că la sucursala din Zlatna a băncii fac o anchetă internă şi oferă tot sprijinul autorităţilor în acest caz, precizând că activitatea curentă a sucursalei se va desfăşura normal.

Mediatizarea cazului la sfârşitul lunii august a determinat, în următoarele zile, ca zeci de oameni să se adune în faţa sediului sucursalei CEC Bank din Zlatna pentru a-şi verifica conturile, pentru a-şi retrage banii sau alţii pentru a protesta fiindcă ar fi fost păgubiţi de două foste angajate ale băncii care le-ar fi sustras din banii economisiţi. Unii dintre clienţi au vrut doar să solicite extrase de cont pentru a-şi verifica conturile, alţii au dorit să îşi retragă sumele de bani economisite, însă mulţi dintre oameni au dorit să ceară explicaţii şi să protesteze deoarece le-ar fi dispărut sume de bani din conturi.

Unul dintre păgubiţi susţinea că din cont i-ar fi dispărut aproximativ 80.000 de euro, bani pe care i-ar fi economisit lucrând în străinătate. De asemenea, multe persoane vârstnice spuneau că le-ar fi dispărut din conturi sumele de bani pe care le economiseau de aproape o viaţă şi că cele două angajate ale băncii ar fi profitat de încrederea lor.

Citiţi şi:

Percheziţii la două angajate ale CEC Bank din Zlatna suspectate că au furat peste 3 milioane de lei din banii a 108 clienţi

 

Protest la filiala CEC din Zlatna după dispariţia unor sume mari din conturi. Un client reclamă furtul a 80.000 euro

 

Anchetă penală la filiala CEC Bank din Zlatna după ce două angajate ar fi sustras sume mari din banii clienţilor

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite