Complexul băilor sărate de la Ocna Mureș a fost recepționat. A costat 8 milioane de euro

0
Publicat:

Baza de Tratament și Agrement de la Ocna Mureș, Alba, construită de la zero după o investiție de aproape 8 milioane de euro, este tot mai aproape de inaugurare. Autoritățile au finalizat recepția obiectivului.

Complexul bazei de tratament de la Ocna Mureș FOTO Adevărul
Complexul bazei de tratament de la Ocna Mureș FOTO Adevărul

Joi, 20 ianuarie 2022, a fost semnat procesul verbal de recepție, care atestă finalizarea lucrărilor. În perioada imediat următoare, Consiliul Local Ocna Mureș și Consiliul Județean Alba, cei doi finanțatori ai investiției, vor emite hotărâri prin care vor preda baza de tratament către societatea nou constituită, care are drept acționari egali cele două instituții.

Următorul pas va fi demararea primelor angajări și, ulterior, deschiderea bazei către clienți. Acest lucru se va produce, cel mai probabil, în prima parte a lunii martie. Lucrările de construcție au costat 6,7 milioane de euro, la care se adaugă un milion de euro dotările.

Societate care va administra complexul băilor sărate va avea 70 de posturi, ceea ce va face din aceasta unul dintre principalii angajatori din orașul Ocna Mureș.

Bazinul interior al complexului FOTO Adevărul
Bazinul interior al complexului FOTO Adevărul

Baza de tratament are o suprafață totală de 6.400 de metri pătrați și cuprinde facilități precum: bazine interioare și exterioare cu apă sărată și dulce, zonă de fitness, restaurant, sală de tratament cu nămol, spații pentru proceduri de fizioterapie, recuperare medicală cu un vârf de până la 700 de proceduri pe zi, vara.

Complexul beneficiază de mai multe cabinete medicale și de vestiare pentru medici și asistente. La bazinul mic de saramură, salinitatea va fi aproape de saturație și o temperatură mai mare, iar pentru cei care vor veni la tratament există și cameră cu băi galvanice, impachetări cu parafină și cu nămol.

Imagine aeriană a bazei de tratament FOTO Adevărul
Imagine aeriană a bazei de tratament FOTO Adevărul

Atracția principală sunt cele două bazine mari, unul cu apă dulce, unul cu apă sărată și o temperatură a apei între 28 și 30 de grade. Bazinele sunt impresionante, cel cu apă dulce având o suprafață de 25 pe 25 de metri, iar cel cu apă sărată de 15 pe 25 de metri. 

Complexul balnear va continua tradiţia balneo-climaterică a oraşului, tradiţie începută în 1897 prin ridicarea primelor băi sărate de către baronul Solvay, deţinătorul uzinei de produse sodice.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite