Un polițist s-a răzbunat pe amantă cu ajutorul soției. Modalitatea prin care au vrut s-o pedepsească

0
Publicat:

Un polițist din Alba și soția acestuia au fost condamnați definitiv la închisoare cu suspendare pentru instigare la fals în declarații și acces ilegal la un sistem informatic. Victima acestora a fost amanta bărbatului.

Victima a avut o relație intimă cu polițistul FOTO Adevărul
Victima a avut o relație intimă cu polițistul FOTO Adevărul

Povestea s-a derulat într-o comună din județul Alba, la începutul anului 2020. Totul s-a finalizat cu un proces penal și cu condamnarea celor doi soți la închisoare cu suspendare. Hotărârea definitivă a fost pronunțată la Curtea de Apel Alba Iulia în 17 ianuarie 2023.

Polițistul (Mihai L.), în prezent pensionat, a fost condamnat la a pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 7 luni de închisoare cu suspendare, iar soţia acestuia (Mihaela L.) a primit 2 ani de închisoare, tot cu suspendare. Cei doi trebuie să îi plătească femeii suma de 1.000 de euro reprezentând daune morale. La instanța de fond, daunele morale erau în valoare de 10.000 de euro, dar în final, suma acordată este de zece ori mai mică.

Bărbatul era ajutor de şef de post în comuna Vadu Moţilor, județul Alba, şi a avut o relaţie în afara căsătoriei cu o altă femeie. După ce relaţia s-a încheiat, femeia a căutat-o pe soţia poliţistului şi i-a comunicat despre aventura cu soţul ei.

Ulterior, soţii, de comun acord, s-au înţeles şi au gândit un plan de răzbunare. Astfel, au reușit să obțină acces, prin fraudă informatică, la două numere de telefon aparţinând fostei amante. Au accesat conturile de Facebook, Whatsapp, SMS, TikTok ale acesteia şi au demarat o campanie de denigrare a femeii pe toate reţelele de socializare. Au obținut acces la numerele de telefon după ce s-au folosit de o altă persoană, care a mers la firma de telefonie mobilă și a cerut trecerea acestora pe abonament.

Mesaje şi poze indecente rudelor și cunoscuților femeii

Cei doi trimiteau mesaje şi poze indecente rudelor și cunoscuților femeii sau altor persoane alese aleatoriu cărora, în prealabil, le-au fost trimise cereri de prietenie, în numele victimei. Faptele au avut loc într-o perioadă de câteva zile, între 28 februarie - 5 martie 2020. Polițistul a accesat fără drept sistemele informatice (conturi Facebook, Whatsapp, Tik Tok ale fostei sale amante), a obţinut date informatice ce aparţineau acesteia şi a reuşit să-i restricţioneze accesul la aceste numere de telefon.

„În aceeaşi perioadă, după ce a preluat în mod fraudulos numerele de telefon, primul număr fiind asociat contului Facebook denumit, a resetat şi modificat parola de acces cu ajutorul SMS-ului primit şi a restricţionat victimei accesul la contul personal Facebook, precum şi la toate datele informatice asociate acestor numere de telefon (ex. voce, SMS, date mobile, etc)”, se precizează în hotărârea instanței de judecată.

Victima a depus plângere la poliţie şi a declarat că, la un moment dat, a primit pe cele două telefoane un mesaj din partea operatorului, prin care era anunţată că numerele au fost trecute în sistem abonament, fără ca ea să solicite acest lucru. Imediat nu a mai avut semnal pe telefoane, iar după un timp a constatat că persoane necunoscute folosesc aplicaţiile mobile în numele său, trimiţând mesaje denigratoare la adresa sa, unor rude sau cunoştinţe. Ea a depus plângere penală, iar dosarul a ajuns la DIICOT.

Soția polițistului le-a spus anchetatorilor că a hotărât să se răzbune din cauza relaţiei extraconjugale pe care soţul său o avusese cu victima.

Soții au fost obligați, de asemenea, să presteze muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite