Acuzații de vrăjitorie în cartierul romilor din Roșia Montană. Conflict provocat de un cocean de porumb aruncat în poartă

0
Publicat:

În comunitățile sărace de romi, acuzațiile de vrăjitorie sunt la ordinea zilei. Un caz mai puțin obișnuit, încheiat cu împăcarea părților aflate în conflict, s-a derulat în cartierul romilor din comuna Roșia Montană.

Cartierul romilor din Roșia Montană FOTO Adevărul
Cartierul romilor din Roșia Montană FOTO Adevărul

O femeie din cartierul Dăroaia din comuna Roșia Montană, Alba, și-a acuzat vecina că i-a aruncat porumb în curte pentru a-i face vrăji. Fapta a avut loc în 16 ianuarie 2022.

Femeia acuzată de violență a ieșit în linia de cale ferată care traversează cartierul Dăroaia, la poarta vecinei sale pe care a strigat-o să iasă afară. Dorea să primească explicații cu privire la faptul că este învinovățită că i-ar fi aruncat coceni de porumb în curte cu scopul de a-i face vrăji.

Victima a ieșit la poartă şi a negat cele spuse de vecina sa cerându-i acesteia sa dovedească acuzaţiile.

„În acel moment inculpata s-a repezit la persoana vătămată prinzând-o cu ambele mâini de umeri si scuturând-o, apoi i-a prins acesteia o mână şi i-a răsucit-o cauzându-i suferințe fizice, iar cu cealaltă mână i-a aplicat o lovitură cu palma după cap, fiind necesară intervenția martorilor pentru ca aceasta să înceteze agresiunea. Victima a intrat în curtea casei sale, astfel conflictul luând sfârşit”, se menționează în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni.

Femeia acuzată a fost cercetată și, în final, trimisă în judecată pentru infracțiunea de lovire și alte violențe. Potrivit Codului Penal, lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

În fața instanței de judecată, victima a declarat că își retrage plângerea, pentru că se împăcase cu agresoarea.

Magistratul de la Judecătoria Câmpeni a închis procesul penal, dar a obligat-o pe femeia agresată să plătească suma de 400 de lei reprezentând cheltuieli de judecată. În situația în care victima își retrage plângerea după trimiterea în judecată a persoanei acuzate, instanța o obligă să plătească cheltuielile de judecată.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite