Jandarm pasibil de închisoare după ce și-a lovit un vecin cu un obiect dur peste față. Cum a avut loc agresiunea

0
Publicat:

Un angajat al Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba a fost trimis în judecată pentru loviri sau alte violențe după ce și-a lovit un vecin cu un obiect dur peste față. Victima a ajuns la spital.

Bărbatul este judecat de Tribunalul Militar FOTO Adevărul
Bărbatul este judecat de Tribunalul Militar FOTO Adevărul

Dosarul este pe rolul Tribunalului Militar Cluj-Napoca și a trecut de faza de fond a procedurii de cameră preliminară. Bărbatul este vecin cu victima sa, iar agresiunea ar fi fost determinată de o dispută privind limita proprietăților. Fapta de care este acuzat se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

„La data de 24 octombrie 2020, pe fondul unor neînțelegeri privind modul de stabilire a liniei de graniţă între cele două proprietăţi, inculpatul a lovit persoana vătămată peste faţă cu un instrument de măsurare (poloboc cu ramă metalică), cauzând acesteia un traumatism cranio-facial, cu fractura piramidei nazale, care a necesitat pentru vindecare un număr de 12-14 zile de îngrijiri medicale”, se precizează în rechizitoriul Parchetului Militar.

Inculpatul este cadru militar cu gradul de plutonier major (Nicolae C.) și este încadrat în funcția de subofițer pază principal la Detașamentul 3 Jandarmi Aiud. Acesta a solicitat anularea unor declarații de martor, care au fost luate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud.

„Aceste declaraţii au fost luate de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud (unde se efectua urmărirea penală in rem). Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud din 23.05.2022 s-a dispus declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, după ce anterior, la data de 17 mai 2022 IJJ Alba a comunicat faptul că numitul este militar.

Prin ordonanţa din 22.09.2022 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de inculpat, iar de atunci se poate vorbi de competenţa organului de urmărire penală prin raportare la calitatea persoanei”, se precizează în încheierea Tribunalului Militar, care a analizat legelitatea sesizării instanței.

În final, magistratul militar a admis, în 7 martie 2023, începerea procesului pentru loviri sau alte violențe. Jandarmul a contestat încheierea, dosarul urmând să ajungă la un complet de judecată superior. Jandamul poate rămâne în sistem dacă primește o pedeapsă cu amânarea aplicării pedepsei sau dacă este achitat.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite