„Salvați Copiii” cere interzicerea reclamelor la jocurile de noroc. Ce alte măsuri propune organizația

0
Publicat:

„Salvați Copiii” a transmis un apel către Parlament prin care cere impunerea restricții stricte asupra publicității la jocurile de noroc. De asemenea, organizația non-guvernamentală propune stabilirea unei distanțe minime între sălile de jocuri și unitățile de învățământ sau alte spații frecventate de copii și tineri.

„Salvați Copiii” dorește interzicerea reclamelor la jocurile de noroc FOTO Shutterstock
„Salvați Copiii” dorește interzicerea reclamelor la jocurile de noroc FOTO Shutterstock

În conformitate cu comunicatul transmis miercuri de organizație către AGERPRES, „Salvați Copiii” își exprimă sprijinul pentru două proiecte de lege aflate în dezbaterea parlamentară, menite să protejeze copiii și tinerii de riscurile asociate jocurilor de noroc, însă consideră că mai sunt necesare unele completări.

Interzicerea oricărei forme de publicitate

În acest sens, organizația propune introducerea unui articol care să interzică complet orice formă de publicitate la jocurile de noroc, inclusiv pe mediile online și audiovizuale, în presa scrisă, dar și în spațiile publice și la evenimentele sportive. Această măsură vine ca răspuns la îngrijorările legate de impactul negativ al expunerii la publicitatea agresivă a jocurilor de noroc asupra copiilor și tinerilor.

De asemenea, „Salvați Copiii” solicită ca jocurile de noroc să fie distanțate de școlile și alte spații frecventate de copii și adolescenți. Conform propunerii, ar trebui impusă o distanță de cel puțin 300 de metri între sălile de jocuri de noroc și unitățile de învățământ sau terenurile sportive accesibile acestora.

În plus, organizația propune și alte măsuri, printre care restrângerea asocierii jocurilor de noroc cu activitățile sportive, neacordarea autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc în localităţile cu mai puţin de 10.000 de locuitori, faţă de 5.000, cum este în prezent, precum și ridicarea limitei de vârstă pentru accesul la jocurile de noroc la 21 de ani.

Organizația „Salvați Copiii” își exprimă speranța că Parlamentul va lua în considerare aceste propuneri și va adopta măsurile necesare pentru a proteja generațiile viitoare de riscurile asociate jocurilor de noroc.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite