Câștigător la păcănele, băgat în spital cu maxilarul rupt. Suma de bani care i-a fost furată de agresori

0
Publicat:

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sebeș, județul Alba, descrie modul în care un bărbat care a câștigat o sumă importantă de bani la jocuri de noroc a fost tâlhărită de două persoane.

Unul dintre cei doi agresori a fost arestat preventiv FOTO Adevărul
Unul dintre cei doi agresori a fost arestat preventiv FOTO Adevărul

Unul dintre atacatori (Dumitru R.) a fost arestat preventiv, iar cel de-al doilea, care nu a fost implicat direct în acțiunea de agresiune, a fost plasat sub control judiciar. Victima a ajuns la spital și are nevoie de până la 45 de zile de îngrijiri medicale.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, incidentul s-a produs în noaptea de 17-18 ianuarie 2024, în jurul orei 05:00, dimineața. Unul dintre inculpați, care se afla la Sebeș, alături de persoana vătămată, un bărbat de 54 de ani, a aflat că acesta din urmă avea asupra sa o sumă mare de bani provenită din câștigurile la jocurile de noroc. 

„În continuare, l-a determinat cu intenție pe celălalt inculpat să-i sustragă această sumă de bani prin întrebuințarea de violențe, sens în care a și înlesnit săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, prin aceea că a purtat conversații telefonice cu acesta prin care i-a oferit informații relevante despre existența sumelor de bani asupra persoanei vătămate, precum și despre locația exactă a persoanei vătămate. Toate acestea cu scopul de a-i facilita autorului sustragerea sumei de 13.000 de lei aflate asupra victimei, prin întrebuințarea de violențe fizice asupra acesteia, în final, fiecăruia dintre inculpați revenindu-i suma de 6.500 de lei”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș.

În urma violențelor, victima a suferit leziuni traumatice care necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale, potrivit constatărilor preliminare ale Serviciului Județean de Medicină Legală Alba. Printre altele, persoana vătămată s-a ales și cu o fractură de maxilar.

„Ulterior săvârșirii faptei, banii sustrași au fost restituiți de către inculpați în totalitate, persoanei vătămate”, au mai transmis procurorii. Judecătorul a dispus arestarea preventivă a celui care l-a lovit pe bărbatul de 54 de ani și luarea măsuri controlului judiciar pe o durată de 60 de zile pentru cel care a instigat la comiterea faptei cu violență.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite