Noi fricțiuni între ÎPS Teodosie și purtătorul de cuvânt al BOR. Cum l-a pus la punct Vasile Bănescu pe arhiepiscop

0
Publicat:

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române Române, Vasile Bănescu, l-a apostrofat, marţi seară, pe Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, care a afirmat, într-o emisiune radio, că fumătorii și femeile „într-o perioadă de necurăţie” nu pot bea agheasmă.

Vasile Bănescu. FOTO Facebook
Vasile Bănescu. FOTO Facebook

Vasile Bănescu a desființat afirmațiile făcute de ÎPS Teodosie, explicând că fiziologia feminică nu înseamnă „necurăție” și că și cei care luptă cu patimile (precum fumatul, exemplificat de arhiepiscop în intervenția radio) au nevoie de ajutorul lui Iisus.

„Cei care, afectați grav de ideologiile cristofobe, numesc în derâdere creștinismul, creștinopatie, primesc un nesperat și consistent ajutor de la cei care, în nebunia idolatrizării ignoranței lor inclusiv teologice, trântită zgomotos pe taraba ritualismului, îl trimit pe fumător în iad, pe femeia cu fiziologie normală afară din biserică și pe ambii cât mai departe de aghiasma mare și mică. Nespunându-se nimic despre păcate cu adevărat strigătoare la cer și împotriva firii, urgențe duhovnicești de gradul 1 perfect reale. Ca și cum cel luptat de o patimă nu ar avea nevoie de ajutorul lui Hristos și al nostru, ca și cum fiziologia ar fi sinonimă cu necurăția sau aghiasma cu Sfânta Împărtășanie”,  a scris Vasile Bănescu pe Facebook..

 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite