ÎPS Teodosie, un nou mesaj controversat înainte de Crăciun. „Nu vedeți câte se descoperă acum?”

0
Publicat:

Înainte de sărbătorirea Nașterii Domnului, Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a transmis un mesaj controversat, susținând că pandemia de COVID-19 nu a existat în realitate.

ÎPS Teodosie susține că pandemia nu a existat FOTO Arhivă
ÎPS Teodosie susține că pandemia nu a existat FOTO Arhivă

Declarația vine în contextul în care ÎPS Teodosie este deja cunoscut pentru poziția sa anti-vaccin, pentru organizarea slujbelor în perioada restricțiilor sanitare și pentru ancheta DNA în care este implicat, fiind suspectat de cumpărare de influență.

„O presupusă pandemie”

Într-o conferință de presă ce a avut loc joi, Înaltul Prelat a declarat că „a fost o presupusă pandemie”, sugerând că evenimentele recente, inclusiv ancheta DNA privind achizițiile de vaccinuri, ar dezvălui forțările acestei pandemii și impactul asupra diferitelor categorii de oameni.

„La așa-zisa pandemie (...) nici n-a fost. A fost doar presupusă. Nu vedeți câte se descoperă acum?”, a afirmat ÎPS Teodosie.

El a mai fost întrebat cine susţine că nu a fost pandemie.

„Logica. Că nu a fost epidemie ca să fie pandemie. Întâi trebuie să fie epidemie şi pe urmă pandemie. Şi iată acuma nu mă aşteptam ca atât de repede să se dezvăluie aceste forţări de pandemie care au dus la nişte privilegii pentru unii şi nişte necazuri pentru alţii”, a explicat Arhiepiscopul Tomisului.

În ceea ce privește decizia sa de a nu se vaccina, Arhiepiscopul a argumentat că campania de imunizare a fost gestionată de politicieni, nu de medici.

„Mă refer la judecata care e acum. Se descoperă aceste lucruri, în toată lumea, nu numai în țara noastră”, a adăugat el.

Arhiepiscopul Teodosie este el însuși subiectul unei investigații a DNA pentru presupusele sale activități ilegale, inclusiv cumpărarea de influență. El ar fi promis drept comision suma de 160.000 lei unui pretins om de afaceri, după ce acesta s-a oferit să acceseze o finanțare de 800.000 lei pentru construcția, respectiv modernizare a bisericilor ce țin de arhiepiscopia Tomisului.

Cu toate acestea, ÎPS Teodosie a respins orice acuzații și a subliniat, pentru Antena 3 CNN, că nu se confruntă cu nicio urmărire penală. În paralel, Patriarhia Română a subliniat că rezolvarea cazului este „o datorie morală”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite