Metodele neconvenţionale prin care un britanic a economisit 10.000 de lire în doi ani: La hotel asigură-te că ai luat ceaiul, şamponul şi săpunul pentru oaspeţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un britanic în vârstă de 48 de ani, a cărui afacere a dat faliment în 2017, a reuşit să economisească 10.000 de lire sterline în doi ani şi şi-a împărtăşit sfaturile „extreme” de reducere a costurilor.

Afacerea lui Al Barker, a dat faliment în 2017 după ce a acumulat o datorie de 300.000 de lire sterline, conform The Mirror.

Dar hotărât să-şi ajute familia, tatăl a doi copii, din oraşul Aldershot, comitatul Hampshire, Anglia, a căutat cele mai bune metode pentru a economisi bani. Şi a economisit 10.000 de lire sterline în doar doi ani, alegând spre exemplu să cumpere alimente aflate la reducere. 

Acum, bărbatul care are şi un blog unde împărtăşeşte cu alţi britanici sfaturi pentru economisirea banilor, a dezvăluit metodele pe care a fost nevoi să le pună în parctică, dar care sunt considerate „extreme” de unii. 

Astfel, o primă metodă pentru a economisi bani recomandată de Al este diluarea laptelui cu apă. Respectiv după ce laptele din cutie ajunge la jumătate, el sugereră să se pună apă peste, pentru a o reumple. 

„Logica este rezonabilă. Am încercat-o şi nu este ceva ce mi-aş dori în ceaşca mea de ceai, dar funcţionează bine când fac sosuri sau budinci. Este un pic extrem, dar dacă este folosit pentru lucrul potrivit, are un da din partea mea!”, a afirmat Al.

Britanicul recomandă de asemenea cultivarea propriilor legume şi fructe a căror seminţe să fie obţinute din resturile alimentelor. El spune că pe lângă faptul că se pot economisi câteva cheltuieli, metoda e şi interactivă.

„Acest lucru este foarte realizabil şi este ceva ce fac deja. De exemplu, luaţi o ceapă primăvară, tăiaţi rădăcina şi puneţi-o în apă sau în sol şi va creşte din nou, apoi o puteţi folosi pentru hrană  dar şi să creşteţi o altă plantă mai departe”, afirmă bărbatul.

Pentru o naţiune iubitoare de ceai, britanicul recomandă reutilizarea pliculeţelor de ceai pentru a economisi bani. 

„Cel mai nebritanic lucru pe care l-aţi putea face este uscarea plicurilor de ceai uzate pentru a le refolosi pentru o a doua infuzie. L-am încercat şi este OK... evident, este o ceaşcă de ceai mai slabă decât prima ceaşcă, dar mai mult sau mai puţin acceptabilă. Cred că ar fi mai bună pentru un ceai cu gheaţă, deoarece nu aveţi nevoie de atât de multă aromă”, recomandă bărbatul.

Un alt sfat pentru reducerea costurilor este să se profite la maximum de gratuităţile oferite de hoteluri pentru cei cazaţi.  

„Dacă stai la un hotel, asigură-te că ai luat ceaiul şi cafeaua din cameră, precum şi şamponul şi săpunul pentru oaspeţi”, afirmă Al.

El recomandă, de asemenea, îngheţarea resturilor, anularea abonamentelor şi evitarea cinelor în oraş pentru a reduce costurile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite