Mii de scorpioni sunt crescuţi într-o fermă din Turcia pentru veninul lor scump

0
0
FOTO Arhivă / Shutterstock
FOTO Arhivă / Shutterstock

Mii de scorpioni, aflaţi în cutii transparente din plastic, sunt crescuţi într-o fermă din provincia turcă Sanliurfa (sud-est). Veninul lor este extrem de scump şi este folosit în industriile farmaceutică şi cosmetică, transmite Reuters.

Angajaţii fermei scot scorpionii din cutiile în care sunt ţinuţi cu pensete şi apoi scurg o picătură minusculă de venin din acul caudal al arahnidelor înr-un recipient special. Apoi veninul este îngheţat şi transformat în pudră pentru a fi vândut.

Un singur scorpion produce aproximativ două miligrame de venin, iar ferma obţine zilnic aproximativ două grame de venin, conform lui Metin Orenler, proprietarul fermei, scrie Agerpres.

Ferma lui Orenler, care a fost deschisă în 2020, are în prezent aproximativ 20.000 de scorpioni din specia Androctonus Turkiyensis.

„Noi înmulţim scorpionii şi le extragem veninul. Veninul obţinut este apoi îngheţat după care îl transformăm în pudră şi îl vindem în Europa", a declarat Orenler.

Veninul, care ajunge în Franţa, Marea Britanie, Germania şi Elveţia, este folosit pentru a produce cosmetice, analgezice şi antibiotice, conform lui Orenler care a mai precizat că un litru de venin de scorpion valorează 10 milioane de dolari.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri