Ciolacu cere schimbări profunde la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate

0
Publicat:

Premierul i-a solicitat ministrului Sănătății, în debutul ședinței de Guvern, să gândească o serie de „schimbări profunde” la Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos

„Domnule ministru, profit de ocazie să vă solicit să începem să facem schimbări profunde și la nivelul Casei Naționale de Sănătate. Cred că este nevoie de o structură nouă și mai ales de un nou mod de lucru, bazat în primul rând pe eficiență și responsabilitate față de banii contribuabililor”, a transmis Marcel Ciolacu, la debutul ședinței de Guvern.

Șeful Executivului a punctat că pe ordinea de zi a ședinței de Guvern se află și Hotărârea de Guvern privind înființarea Registrului Național de Cancer și a precizat că ministrul Rafila și-a ținut promisiunea.

La finalul lunii iulie, Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, ca CNAS să prezinte un plan de acțiune prin care să se introducă o procedură nouă: eliberarea cardului de sănătate la nașterea copilului, odata cu stabilirea CNP-ului, nu la 18 ani, susțin surse guvernamentale.

Solicitarea venită de la premierul României are miză pe termen lung, adică faptul că printr-o asemenea măsură ar avea loc stoparea fraudelor legate de serviciile medicale fictive pentru îngrijirea mamei și a copilului, susțin surse guvernamentale pentru „Adevărul”. De asemenea, ar fi mai bine gestionată și situația concediilor medicale asociate, susțin aceleași surse. 

La începutul lunii iulie, liderul de la Palatul Victoria s-a declarat surprins de o situație din România, adică faptul că potrivit datelor furnizate de CNAS au fost mai multe concedii medicale decât numărul de angajaților de pe teritoriul țării, în anul precedent.

Am aflat şi eu în şedinţa de guvern, aveam anumite semnale şi aştept un raport de la preşedinta CNAS... Anul trecut au fost 8,1 milioane de concedii medicale, la o populaţie lucrativă de 6 milioane de români. Am cerut o analiză foarte clară să vedem din ce domeniu sunt, privat, public. Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată şi cred că nu în România, ci în Europa. Vom face raportul public”, a spus premierul, în luna iulie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite