Ce riscă românii care fac grătar în locuri neamenajate. La cât se ridică amenda dacă aprinzi focul pe balcon sau în fața blocului

0
Publicat:

Românii care încing grătarele în zone neautorizate riscă amenzi din partea autorităților.

Grătarul nu poate fi făcut oriunde
Grătarul nu poate fi făcut oriunde

Grătarul nu poate fi făcut cu nicio ocazie în balconul apartamentului, legea asociațiilor de proprietari interzicând complet acest lucru. Nu este permis, nici să faci focul în fața blocului, pentru că nu este un loc organizat.

Conform legii, românii care fac grătar în fața blocului sau pe balcon riscă amenzi de până la 3.000 de lei. Focul se poate aprinde doar în zonele special amenajate, potrivit autorităților.

Conform Legii nr. 54/2012, picnicurile și grătarele se pot organiza numai cu respectarea unor reguli clare. Legea stabilește două zone în care se pot face acestea: în zonele indicate pentru activităţile de picnic, unde sunt permise activităţi de picnic, dar nu și aprinderea focului; în zonele special amenajate pentru activităţile de picnic, care sunt dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea activităţilor de picnic şi în care aprinderea focului este permisă.

Autoritățile locale din mai multe orașe din țară au creat spații special amenajate pentru a face grătar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite