Trucuri pentru păstrăv delicios la grătar. Cum faci ca să rămână peștele întreg: în ce se împachetează

0
Publicat:

Peștele gătit la grătar este delicios și rămâne întreg dacă recurgeți la câteva trucuri simple. Preparatul se gătește rapid și stai fără grijă că se lipește. În plus, aroma rămâne intactă.

Peștele la grătar, un preparat simplu și delicios FOTO Shutterstock
Peștele la grătar, un preparat simplu și delicios FOTO Shutterstock

De sărbătoarea Sfântului Andrei, pe 30 noiembrie, creștinii ortodocși au dezlegare la pește. Câteva mici secrete vă vor ajuta să aveți un preparat senzațional la masă.

Există o mulțime de metode de preparare a păstravului la gratăr fără a-l întoarce de prea multe ori cu scopul de a nu se lipi de grilajul grătarului, însă acest principiu se aplică cel mai bine în cazul grătarelor cu foc deschis pe cărbuni sau gaz, arată pefoc.ro. Dacă nu deții unul dintre cele două variante de grill-uri, astfel încât să te poți bucura de un preparat final delicios și fraged, iată câteva  variante:

Împachetarea păstrăvului în folie de aluminiu

Probabil că nu este prima dată când auzi de această tehnică, numărându-se printre cele mai des întâlnite metode de preparare a păstrăvului la grătar, care-l ajută să nu se lipească și care ajută la păstrarea aromei mult mai bine. 

Păstrăv îmbrăcat în viță de vie

Asemenea metodei cu folia de aluminiu, o altă varianta prin care poți proteja carnea de păstrăv pe grătar este să-i aplici foi de viță de vie. Această metodă de împachetare prezintă rezultate excelente, carnea fiind protejată în mod delicat, însă te privează de acea crustă crocantă și sărată de la exterior care poate fi obținută doar prin rumenirea directă pe gratar.

Încingerea grătarului foarte bine

În cazul în care dorești să ai parte de ambele - crustă crocantă și un preparat compact la grătar -, poți pune păstrăvul direct pe grătarul foarte incins. Îți recomandam să aștepți până când grill-ul pe care îl deții atinge temperatura maxima de gătire. Apoi pui peștele cu un strat de ulei de masline la suprafață, direct pe grill-ul încins.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite