România, sub o cupolă de foc. Ce ne așteaptă în zilele următoare

0
Publicat:

Peste jumătate din țară, inclusiv Municipiul București, se află sub avertizări de cod galben și cod portocaliu de caniculă joi și vineri, informează Administrația Națională de Meteorologie, citată de Agerpres.

Valul intens de căldură rămâne deasupra României FOTO Arhivă
Valul intens de căldură rămâne deasupra României FOTO Arhivă

Potrivit ANM, un cod galben de căldură excesivă va fi valabil în Crișana, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în Suudul Moldovei, în jumătatea estică a Munteniei și în Dobrogea continentală. În aceste zone, valorile maxime de temperatură vor fi între 32-35 de grade, iar pe arii restrânse va fi caniculă.

Și mai cald va fi în Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Dobrogei și în sudul Transilvaniei, care vor fi vizate de cod portocaliu de caniculă. În aceste regiuni, temperaturile maxime se vor situa între 33 și 38 de grade, iar izolat vor ajunge până la 39 de grade.

Valul de căldură va rămâne deasupra României și vineri, 21 iunie, avertizează meteorologii. Mai multe zone din Crișana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi local în Oltenia şi Muntenia, vor fi afectate de cod galben. Aici, temperaturile maxime se vor situa din nou între 32 și 34 de grade.

În plus, va fi valabil un cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat în Banat, în sudul Olteniei, în sud-vestul Munteniei, precum şi în sudul Transilvaniei şi al Crişanei, unde maximele vor fi de 33-37 de grade. Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Potrivit meteorologilor, valul de căldură se va extinde și se va intensifica și în zilele următoare.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite