65% dintre părinți își întrețin în continuare copiii adulți, chiar și până la vârsta de 40 de ani. „Nu mai sunt contul tău bancar!”

0
Publicat:

Tinerețea adultă devine din ce în ce mai lungă, arată Moneywise, citată de Yahoo Life. Motivul este legat de faptul că tinerilor adulți le ia mult mai mult timp să atingă etape cheie.

65% dintre părinți își întrețin în continuare copiii adulți. FOTO Shutterstock
65% dintre părinți își întrețin în continuare copiii adulți. FOTO Shutterstock

Un studiu recent al USA Today arată că 65% dintre părinți oferă un anumit tip de sprijin financiar copiilor lor între 22 și 40 de ani.

Primele trei elemente pentru care părinții plătesc factura se numără: alimentele, locuința (adică ajutorul cu chiria sau creditul ipotecar, sau faptul că îi lasă să locuiască acasă) și facturile la telefon arată rezultatele.

De ce se întâmplă acest lucru

Părinții simt nevoia să acorde acest ajutor în condițiile în care generațiile mai tinere se află sub presiune financiară.

Peste 50% din totalul părinților intervievați în cadrul studiului consideră că, din cauza climatului economic dificil, copiii lor adulți au nevoie de mai mult sprijin financiar. Și nu se înșeală.

Potrivit Centrului de cercetare Pew din SUA, tinerilor adulți le ia mult mai mult timp să atingă etape cheie, cum ar fi să aibă un loc de muncă cu normă întreagă și să locuiască pe cont propriu. 

Iar 84% dintre părinții intervievați de USA Today au mărturisit că sunt bucuroși să își susțină copiii dacă îi pot ajuta să treacă prin această perioadă dificilă.

Sprijinirea copiilor poate face rău părinților

Totuși, unul din trei părinți a declarat pentru USA Today că ajutorul acordat copiilor adulți îi supune la „presiune financiară".

Experta în finanțe personale Suze Orman recomandă părinților să acorde prioritate propriei averi și economisirii pentru bătrânețe.

Într-un interviu pentru Moneywise, specialista i-a sfătuit pe părinți să le spună copiilor lor adulți următoarele:

„Nu mai sunt contul tău bancar! Ajung în punctul în care am nevoie de banii mei pentru a mă putea întreține. Ești suficient de mare acum pentru a te descurca. Așa că nu veni la mine pentru bani".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite