Un pacient cu triplă infecție virală a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi

0
Publicat:

Un bărbat cu multiple comorbidităţi a fost internat în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, după ce a fost confirmat cu o triplă infecţie virală - SARS-CoV2, virus gripal şi virus respirator sinciţial.

Terapie intensivă / FOTO Mediafax / Andreea Alexandru
Terapie intensivă / FOTO Mediafax / Andreea Alexandru

Pacientul are 58 de ani şi prezintă hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, diabet zaharat de tip 2 şi pancitopenie severă, ceea ce înseamnă o scădere severă a imunităţii organismului, anunță managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, dr Florin Roşu.

„La internare, pacientul prezenta o disfuncţie respiratorie importantă, ceea ce a impus internarea acestuia la terapie intensivă. În momentul de faţă, pacientul este conştient, ventilat non-invaziv, stabil din punct de vedere hemodinamic", a mai declarat dr Florin Roşu.

Managerul unităţii medicale ieşene a adăugat că în acest caz prognosticul rămâne însă unul rezervat.

În aceeași unitate medicală a murit și prima pacientă infectată cu Flurona - coinfecție gripă - COVID-19. Femeia avea 74 de ani și suferea și de alte afecțiuni grave.

Ministerul Sănătății a emis vineri un act normativ privind starea de alertă epidemiologică determinată de gripa sezonieră în România.  

În condițiile în care mai multe medicamente antitermice, antiinflamatorii, precum și antibiotice au dispărut din farmacii, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat că sincopele în aprovizionare au fost cauzate de suprapunerea creșterii neașteptate a numărului de cazuri cu Sărbătorile de iarnă, pe de o parte, pe de alta, de dificultățile aprovizionării fabricilor cu materie primă provenită din China și India. Rafila a dat asigurări că în farmacii vor exista cantități suficiente de medicamente antitermice, antiinflamatorii și antivirale, dar a făcut apel la populație să nu cumpere mai mult decât are nevoie.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite