Răbufnirea unui cunoscut chirurg cu privire la sistemul informatic din spitale: „Pleci încărcat cu un sac de înjurături ”

0
Publicat:

Un cunoscut chirurg gălăţean, dr. Paul Ichim, a răbufnit pe rețelele de socializare din cauza sistemului informatic din spitale, care nu prea funcționează. „La ușă așteaptă pacienții și înjură corpul medical”, susține reputatul medic.

Chirurgul gălățean Paul Ichim FOTO: Arhivă Personală/FB
Chirurgul gălățean Paul Ichim FOTO: Arhivă Personală/FB

„Ce poate fi mai bine în sistemul sanitar decât să începi săptămâna cu întrebarea.....vouă va merge SIUI-ul (sistemul informatic unic ....ha....integrat)? În situația dată nu se pot procesa actele medicale, nu se pot face internările, externările s.a.m.d. La ușă așteaptă pacienții și înjură corpul medical”, scrie medicul Paul Ichim, pe pagina sa de Facebook.

Chirurgul mai spune că problemele cu sistemul informatic din spitale sunt vechi, iar soluția este la ministerul Sănătății. „Prea e bătaie de joc în sistem”, afirmă medicul.

„Pe degeaba este soare afară și frumos, pleci încărcat cu un sac de înjurături nemeritate. Despre nenorocirea asta de sistem informatic tot țipăm pe aici de luni bune și nu se întâmplă nimic, de parcă chiar ar fi o treaba voită. Dacă te gândești că pe cazurile raportate se asigura finanțarea serviciilor medicale și cum ăștia la buget deja sunt în..., parcă îți vine să te înscrii la conspiraționiști. Curioasă este și hipoacuzia ministerială. În concluzie, n-am concluzii, prea e bătaie de joc în sistem. Va continua!”, transmite dr. Paul Ichim, chirurg la Spitalul Județean Galați. 

Medici de familie: Sistemul informatic nefuncțional afectează în mod direct pe pacienți

În nenumărate rânduri, Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) a  reclamat că de că sistemul informatic pus la dispoziţie de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate este nefuncțional, ceea ce afectează în mod direct accesul pacienților la servicii medicale și blochează activitatea cabinetelor medicale.

„De o lungă perioadă de timp, acest sistem informatic este nefuncţional şi blochează inadmisibil activitatea medicală din medicina primară şi nu numai. Este practic blocat accesul pacienţilor la servicii medicale printr-un serviciu informatic depăşit din punct de vedere al scopului pentru care a fost creat. Mai mult, acest sistem informatic perimat pune în pericol activitatea medicală la nivel naţional”, susţine SNMF, într-un comunicat de presă din martie 2024. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite