Neurochirurgul Leon Dănăilă, sfat pentru români pentru masa de Revelion: „Nu există alimente nocive, ci doar cantități excesive“ VIDEO

0
Publicat:

Academicianul Leon Dănăilă, medic neurochirurg, cercetător şi inventator, are un sfat prețios pentru românii care se pregătesc de petrecerea de Anul Nou. Nu există alimente nocive, ci doar cantități excesive, susține reputatul doctor.

Medicul Leon Dănăilă FOTO: Arhivă Personală/Facebook
Medicul Leon Dănăilă FOTO: Arhivă Personală/Facebook

Cu câteva ore înainte de Anul Nou, el a împărtășit din experiența lui pe Facebook.

„În lumina noului an care bate la ușă, vă împărtășesc cu bucurie un obicei pe care îl cultiv pentru o viață echilibrată și plină de energie. Cu fiecare răsărit de soare, mă scol devreme, în jurul orei 3.00, pentru a începe ziua în liniște și cu o minte limpede. Citesc dimineața, profitând de momentul în care creierul meu este la cote maxime de claritate. În ceea ce privește alimentația, vă îndemn să adoptăm o abordare ponderată. Nu există alimente nocive, ci doar cantități excesive. Grăsimile, proteinele și zaharurile sunt toate necesare, dar în doze moderate. Am observat că echilibrul este cheia unei vieți sănătoase și armonioase”, a scris pe pagina sa de Facebook, neurochirurgul Leon Dănăilă, doctor în medicină şi academician.  

Cartea și grăsimile sunt importante pentru buna funcționare a organismului. De aceea, medicul nu recomandă eliminarea acestora din meniul de Revelion.

„Desigur, grăsimile sunt esențiale pentru buna funcționare a creierului. Axonii cerebrali beneficiază de mielinizare, iar restricția excesivă poate conduce la disfuncții cerebrale. Cu înțelepciunea dobândită în timp, am învățat să includ în dieta mea toate principiile alimentare într-un mod echilibrat. Carnea, deși importantă, trebuie consumată în cantități moderate, având în vedere că excesul poate afecta durata de supraviețuire. Însă, amintiți-vă că cheia constă în variabilitate și echilibru. Așadar, în noul an, vă provoc să adoptați obiceiuri sănătoase, să vă bucurați de alimente în mod conștient și să vă acordați timp pentru a vă îngriji atât mintea, cât și corpul”, a precizat dr. Leon Dănăilă. 

Născut la Darabani, Botoșani, la 1 iulie 1933, Leon Dănăilă este medic specialist neurochirurg la Spitalul „Gh. Marinescu" din București și politician. A fost ales membru corespondent al Academiei Române (la 24 octombrie 1997) și apoi membru titular al acesteia (din 20 decembrie 2004). 

Absolvent al Facultății de Medicină din Iași (1958) și al Facultății de Filozofie-Psihologie din București, Leon Dănăilă a ocupat prin concurs în anul 1991 postul de profesor neurochirurg la clinica II Neurochirurgie al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, iar în anul 1992 cel de profesor de psihoneurologie la Facultatea de Psihologie a Universității “Titu Maiorescu” din București.

Doctorul Leon Dănăilă eține 18 brevete de inventator și 10 de inovator. Este autor a 59 cărți și atlase de specialitate.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite