Medicover: Probleme de somn ale copiilor (P)

0
0
Pentru copii reluarea somnului este mai dificila
Pentru copii reluarea somnului este mai dificila

Somnul este foarte important pentru sanatatea copiilor. Este la fel de important precum respiratia si alimentatia.

Poate sa para ciudat, dar asa cum copiii nu mananca orice, nu merg, nu vorbesc ca adultii imediat dupa ce se nasc, copiii nici nu dorm ca adultii. Toate acestea fac parte din procesul de dezvoltare normala.

In mod obisnuit copiii se trezesc in timpul noptii, ca de altfel si noi, adultii. Dar noi ne intoarcem pe partea cealalta si reusim sa readormim imediat astfel ca, somnul pare sa fie continuu pe parcursul noptii. Nu ne amintim aceste perioade de trezire decat daca ele sunt mai lungi de 3 minute.

Pentru copii reluarea somnului este mai dificila. In final daca ei nu reusesc sa lege somnul si asta se intampla noapte de noapte pe o perioada de luni de zile si uneori chiar ani pot sa apara probleme de sanatate.

Pentru a avea o rutina buna de somn:
• Pastrati un program regulat pentru culcare si ora de trezire
• Fiti consecventi in aplicarea rutinei de somn!. In primii ani o poveste sau mai tarziu o activitate relaxanta vor incuraja un somn bun.
• De la inceput incurajati copilul sa adoarma singur, in patul lui
• Urmati si dumneavoastra propriile reguli in ceea ce priveste somnul. Incercati sa aveti un somn odihnitor pentru a putea sa functionati optim in timpul zilei.

Cand cerem ajutor ?

Daca intampinati dificultati in a gasi solutii pentru o problema de somn a copilului va puteti adresa medicului, respectiv specialistului de somn.

Informatiile furnizate de dumneavoastra ca parinti sunt foarte importante pentru medic. La intalnirile cu acesta vi se va da un jurnal de somn pe care sa il completati de-a lungul unei saptamani, pentru a stabili programul de somn si de activitate al copilului. Se va face un examen complet fizic si psihologic. Urmatorul pas adesea consta in stabilirea unor strategii comportamentale care vor imbunatati calitatea somnului.

Anumite simptome vor necesita si alte metode de diagnostic: investigatii în timpul zilei si investigatii nocturne - pulsoximetria, poligrafia, polisomnografia - toate acestea vor fi apoi adaptate individual fiecărui copil în funcţie de vârstă si simptomatologie.

Citeste articolul complet

Sănătate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri