Durerea de cap, deseori subestimată şi tratată după ureche

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ne doare capul, ce e de făcut? În ceea ce priveşte tratamentul banalei, dar sâcâitoarei dureri de cap, există multe necunoscute. Mai întâi, trebuie să identifici tipul durerii, pentru a putea administra tratamentul corect şi eficient.

Migrena este singurul fel de durere de cap care este însoţit de o varietate de manifestări senzoriale cunoscute şi sub numele de „aură“, cum ar fi sensibilitatea la lumină, la stimuli sonori sau greaţă. Dar când durerea de cap nu este nimic mai mult decât o durere de cap, oamenii tind să o subestimeze şi, de aceea, să o trateze greşit, notează „Huffington Post“.

Cel mai comun tip de durere de cap este senzaţia de tensiune intracraniană şi poate fi cauzată de stres, de anxietate, de consumul de alcool, de oboseala oculară etc. O altă durere de cap obişnuită este cea recurentă, adică durerea care reapare, indiferent cum o tratăm şi care este o dovadă că folosim greşit pastilele de cap. 

Durerile cauzate de sinuzită sunt mai rare, dar nu la fel de rare ca acelea cauzate de diverse sindroame, cum ar fi cel al atacurilor dureroase de scurtă durată (chiar şi câteva secunde), care pot conduce şi la leşin.

Bineînţeles că durerea de cap poate fi şi rezultatul unei traume directe, cum ar fi un accident de maşină sau o lovitură la cap în sala de gimnastică. Alte tipuri de dureri sunt cele cauzate de efort, şi pot surveni după tuse, după exerciţiile fizice sau chiar după sex.

Medicul este cel mai în măsură să depisteze cu precizie tipul durerii de cap, însă există câteva ponturi care îţi oferă indicii şi ţie, astfel încât să ştii exact ce să-i spui medicului. 

Migrena se manifestă cu durere într-o singură parte a capului şi la ochiul respectiv. Durerea de cap cauzată de efort se simte peste tot, iar cea recurentă doar pe o singură parte a capului. Durerea cauzată de supradoza de medicamente se simte şi ea peste tot, iar cea cauzată de sinuzită este localizată la un singur ochi şi la nivelul frunţii. În funcţie de tipul durerii, consultă medicul pentru o medicaţie adecvată.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite