Articol publicitar

Cum trebuie pregătită naşterea?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
sss

Monitorizarea atentă a evoluţiei sarcinii este esenţială atât pentru mamă, cât şi pentru fătul aflat în dezvoltare. Supravegherea medicală a sănătăţii fătului şi a mamei trebuie începută cât mai curând posibil după concepţie. Apoi, vizitele regulate la medicul obstetrician permit identificarea precoce a oricărei probleme ce poate apărea în evoluţia unei sarcini şi, dacă este cazul, găsirea celei mai bune soluţii de tratament.

Testele prenatale de screening aduc informaţii numai despre riscul şi posibilitatea apariţiei unui defect anatomic congenital sau a unei anomalii cromozomiale, în timp ce testele prenatale de diagnostic pot stabili cu acurateţe dacă fătul are o problemă de sănătate specifică. De cele mai multe ori, un test de screening cu rezultate incerte sau pozitive este urmat de unul cu scop diagnostic.

Analizele de laborator din probe de sânge, urină sau secreţii vaginale se efectuează în toate cele trei trimestre de sarcină pentru a evalua starea de sănătate a mamei şi a fătului şi pentru a identifica din timp afecţiuni care pot pune în pericol bunul mers al sarcinii. În mod obligatoriu, pe parcursul trimestrului trei de sarcină, se va efectua cultura bacteriană din secreţiile de col uterin pentru a determina dacă există risc de transmitere a unor infecţii de la mamă la făt în timpul naşterii.

Testele de screening ecografic sunt esenţiale începând cu al doilea trimestru de sarcină pentru a măsura cu exactitate gradul de dezvoltare a fătului şi poziţionarea acestuia în interiorul uterului.

Testele de depistare a anomaliilor cromozomiale fetale sunt efectuate doar la recomandarea medicului obstetrician şi numai dacă viitorii părinţi îşi doresc acest lucru. Amniocenteza (analiza lichidului amniotic) şi cordonocenteza (analiza sângelui fetal) sunt teste complexe care pot depista cu mare acurateţe boli congenitale şi anomalii cromozomiale.

Vă pregătiţi de naştere? Maternitatea SANADOR este alegerea ideală dacă vă doriţi siguranţă deplină şi confort! La SANADOR, venim în ajutorul viitoarelor mămici cu servicii de maternitate integrate, cu dotări şi echipamente performante şi cu o echipă medicală empatică şi cu experienţă vastă, pregătită în orice moment să răspundă la orice provocare.

Sarcina este o perioadă specială de împlinire emoţională şi de bucurie pentru femeia gravidă. Atât în perioada prenatală, cât şi în cea postnatală, femeile au nevoie de urmărire medicală sigură şi disponibilă la orice oră din zi sau din noapte. Specialiştii noştri asigură îngrijirea femeii însărcinate şi a fătului pe tot parcursul sarcinii, al travaliului şi al naşterii, dar sunt specializaţi şi în îngrijirea lăuzelor şi a nou-născutului, în perioada de după naştere.

Copiii născuţi la Spitalul Clinic SANADOR sunt îngrijiţi în cadrul Secţiei de Neonatologie de medici cu o bogată experienţă profesională, care se asigură că bebeluşul primeşte cea mai bună îngrijire în primele zile de viaţă. Secţia de Neonatologie şi Departamentul de Terapie Intensivă Neonatală asigură îngrijiri avansate pentru bebeluşii cu probleme.

Alege pachetul promoţional de vară de la Maternitatea SANADOR pentru a beneficia de servicii medicale profesioniste!

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite